مجله مثبت سبز

منیزیم چیست و چرا باید قرص منیزیم بخوریم؟

3.2/5 - (5 امتیاز)

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که جهت انجام عملکرد صحیح بسیاری از ارگان‌های بدن حیاتی به شمار می‌آید و از آنجایی که بدن قادر به ساخت آن نیست به ناچار از طریق مصرف مواد غذایی باید این عنصر را برای بدن تهیه کرد. کمبود منیزیم چندان شایع نیست اما با این […]

علت مصرف قرص منیزیم

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که جهت انجام عملکرد صحیح بسیاری از ارگان‌های بدن حیاتی به شمار می‌آید و از آنجایی که بدن قادر به ساخت آن نیست به ناچار از طریق مصرف مواد غذایی باید این عنصر را برای بدن تهیه کرد. کمبود منیزیم چندان شایع نیست اما با این حال باید جدی گرفته شود زیرا بر اساس تازه‌ترین تحقیقات می‌تواند حتی احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی و آلزایمر را افزایش دهد. در این مطلب با منیزیم و فواید آن بیشتر آشنا خواهید شد و همچنین علت مصرف قرص منیزیم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

خرید قرص منیزیم نیازی به تجویز پزشک ندارد و همین حالا نیز می‌توانید با مراجعه به داروخانه آنلاین مثبت سبز آن را به صورت اینترنتی برای خود تهیه نمایید.

منیزیم چیست ؟

چهارمین ماده معدنی فراوان در بدن منیزیم است و بدن بدون آن نمی‌تواند به درستی وظایف خود را انجام دهد. صدها فرآیند متابولیک در بدن و بسیاری از علمکردها مهم از تولید انرژی گرفته تا ساخت پروتئین های مهم مانند DNA بدون منیزیم مقدور نیست. آمار دقیقی در مورد درصد افراد مبتلا به کمبود منیزیم در ایران در منابع معتبر ذکر نشده اما مطالعات نشان می‌دهد که حدود 50% از مردم اروپای غربی و آمریکا این ماده معدنی را به مقدار کافی استفاده نمی‌کنند. سطح پایین منیزیم در بدن زمینه‌ساز ابتلا به برخی بیماری‌هایی است که نمی‌توان ساده از کنار آنها گذشت. بنابراین باید بدانیم که برای کمبود منیزیم چه بخوریم و چگونه این ماده معدنی را برای بدن تامین نماییم.

جالب است بدانید که منیزیم بیش از 600 واکنش شیمیایی مهم را در بدن انجام می‌دهد که از جمله آنها به تولید انرژی، تشکیل پروتئین، نگهداری ژن، حرکت ماهیچه‌ها و تنظیم سیستم ایمنی می‌توان اشاره کرد.

  عنصر منیزیم

مزایای منیزیم برای سلامتی انسان

برای آنکه ضرورت و علت مصرف قرص منیزیم را بدانید، باید با مزایای این عنصر برای حفظ سلامتی انسان بیشتر آشنا شوید. موارد زیر از فواید منیزیم هستند:

Osteocare
قرص استئوکر ویتابیوتیکس اورجینال
قیمت: 75.000 تومان
قیمت با تخفیف:59.000 تومان
Osteocare
قرص استئوکر ویتابیوتیکس اورجینال
قیمت اصلی: 75.000 تومان
قیمت با تخفیف: 59.000 تومان

کنترل قند خون

منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انسولین و گلوکز دارد. تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مبتلایان به دیابت نوع 2 با کمبود این ماده مغذی در بدن خود مواجه هستند. مصرف قرص یا مکمل‌های حاوی منیزیم مقاومت نسبت به انسولین را بهبود بخشیده و موجب می‌شوند کنترل بهتری روی قند خون اعمال شود. در یک مطالعه معتبر 3 ماهه مشخص شد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه 300 میلی گرم منیزیم مصرف می‌کردند در مقایسه با افرادی که به آنها دارونما داده شده بود، کاهش قند خون چشمگیری هم به صورت ناشتا و هم پس از صرف غذا داشتند. البته در ارتباط با قند خون و منیزیم هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کاهش فشار خون

علت مصرف قرص منیزیم به فشار خون نیز می‌تواند مرتبط باشد به این معنا که مصرف مکمل‌های منیزیم به کاهش فشار خون منجر خواهد شد. پژوهش‌ها نشان داده است که افرادی که فشار خون بالا دارند با مصرف قرص منیزیم می‌توانند کاهش قابل توجهی را در فشار خون خود تجربه کنند. بررسی‌های اخیر حاکی از آن هستند که مصرف روزانه حدود 350 میلی گرم منیزیم به مدت 3 ماه می‌تواند فشار خون سیستولیک را به میزان 2.00 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک را به میزان 1.78 میلی متر جیوه کاهش دهد.

  منیزیم سیترات

کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی

کاهش سطح منیزیم در بدن با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است. علت این امر ممکن است به این مسئله مرتبط شود که کمبود منیزیم در افزایش فشار خون و بالا رفتن سطح قند خون موثر است و هر یک از این مسائل می‌توانند زمینه ساز بروز بیماری‌های قلبی در انسان باشند. مکمل‌های منیزیم همچنین ممکن است بتوانند سطح کلسترول را نیز در خون کاهش دهند و به این ترتیب تاثیری مثبت در پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی داشته باشند.

مبارزه با افسردگی

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به افسردگی سطح پایینی از عنصر منیزیم را در بدن خود دارند. در یک تجزیه و تحلیل مشخص شد که افراد زیر 65 سال که در رژیم غذایی خود کمترین میزان مصرف منیزیم را داشتند، 22% بیش از سایرین در خطر درگیر شدن با افسردگی به سر می‌بردند. برخی از محققان معتقدند که کم بودن منیزیم در غذاهای امروزی مثل فست فودها احتمال بروز افسردگی و بیماری‌های روانی را افزایش داده است. جالب است بدانید که در یک مطالعه مصرف روزانه 450 میلی‌گرم منیزیم در افراد سالخورده و مسن به اندازه یک داروی ضد افسردگی در کاهش علائم افسردگی موثر بود.

دیگر فواید مصرف منیزیم

از دیگر فواید منیزیم به اختصار موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • بهبود سردردهای میگرنی
  • مبارزه با بیماری‌های التهابی
  • کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی
  • بهبود عملکرد ورزشی در ورزشکاران

تامین منیزیم برای بدن از طریق مصرف مواد غذایی حاوی این ماده به خوبی مقدور است اما در صورت نیاز می‌توان از قرص منیزیم نیز استفاده کرد.

علت مصرف قرص منیزیم

در صورتی که رژیم غذایی شما به مقدار کافی حاوی عنصر منیزیم نباشد، به ناچار باید از قرص یا مکمل‌های منیزیم استفاده نمایید. بهتر است با منابع طبیعی حاوی منیزیم بیشتر آشنا شوید:

مواد غذایی حاوی منیزیم

بهترین مواد غذایی برای تامین منیزیم به شرح زیر است:

  • دانه کدو تنبل
  • اسفناج پخته شده
  • سبزی سوئیس چارد
  • شکلات تلخ
  • کینوا پخته شده
  • ماهی هالیبوت
  • بادام
  • بادام هندی
  • ماهی خال مخالی
  • آووکادو
  • ماهی سالمون

  منابع طبیعی حاوی منیزیم

در میان موارد نامبرده شده دانه کدو تنبل دارای بیشترین مقدار منیزیم است به طوری که 16 گرم از آن 46% از نیاز روزانه بدن به منیزیم را برطرف می‌کند.

مکمل های حاوی منیزیم

انواع مختلفی از مکمل‌های منیزیم در بازار یافت می‌شود:

  • منیزیم سیترات
  • لاکتات منیزیم
  • آسپارتات منیزیم
  • کلرید منیزیم
  • مالات منیزیم
  • تاترات منیزیم
  • منیزیم گلیسینات
  • منیزم کربنات

در این میان فرم سیترات، گلیسینات و کربنات جذب بهتری در بدن دارند. اگر به هر دلیل بدن شما با کمبود منیزیم مواجه است، حتما استفاده از مکمل‌های حاوی منیزیم را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

مقدار مصرف منیزیم در سنین مختلف

مقدار توصیه شده مصرف منیزیم در رده‌های سنی مختلف در جدول زیر نشان داده شده است:

سن مردان زنان دوران بارداری دوران شیردهی
تولد تا 6 ماهگی 30 میلی گرم 30 میلی گرم
7 تا 12 ماهگی 75 میلی گرم 75 میلی گرم
1 تا 3 سالگی 80 میلی گرم 80 میلی گرم
4 تا 8 سالگی 130 میلی گرم 130 میلی گرم
9 تا 13 سالگی 240 میلی گرم 240 میلی گرم
14 تا 18 سالگی 410 میلی گرم 360 میلی گرم 400 میلی گرم 360 میلی گرم
19 تا 30 سالگی 400 میلی گرم 310 میلی گرم 350 میلی گرم 310 میلی گرم
31 تا 50 سالگی 420 میلی گرم 320 میلی گرم 360 میلی گرم 320 میلی گرم
51 سالگی به بعد 420 میلی گرم 320 میلی گرم

 

به طور کلی مکمل‌های منیزیم بسته به نوع و برند خود روزانه تقریبا بین 200 تا 400 میلی‌گرم منیزیم را برای بدن فراهم می‌کنند.

عوارض جانبی قرص منیزیم

مکمل‌های حاوی منیزیم اغلب بی‌خطر هستند و مشکلی را به وجود نمی‌آورند مگر اینکه بیش از مقدار توصیه شده مورد مصرف قرار گیرند و یا اینکه فرد دارای بیماری‌ خاصی باشد که در این صورت باید با پزشک مشورت کند. قرص یا شربت منیزیم ممکن است برای افرادی که از داروهای ادرار آور، آنتی بیوتیک و داروهای قلب استفاده می‌کنند، کمی نامناسب باشد و در این مورد نیز باید نظر پزشک را جویا شد. اکثر اشخاصی که از منیزیم در قالب مکمل استفاده می‌کنند، هیچ نوع عارضه جانبی را بروز نمی‌دهند اما در برخی موارد عوارض مصرف قرص منیزیم شامل اسهال، حالت تهوع، استفراغ و دل‌درد می‌شود. لازم به ذکر است که افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی ممکن است بیش از سایرین با مصرف منیزیم دچار عارضه جانبی شوند.

  حالت تهوع

تداخل دارویی قرص منیزیم

پیش از آغاز مصرف مکمل منیزیم فهرست تمام داروهایی که استفاده می‌کنید، در اختیار پزشک بگذارید تا از لحاظ تداخل دارویی آنها را بررسی کند. منیزیم در قالب مکمل ممکن است با داروهای زیر تداخل داشته باشد:

  • انواع مختلف آنتی بیوتیک‌ها
  • داروهای بیس فسفونات
  • داروهای فشار خون
  • شل کننده‌های عضلات
  • مدرهای نگهدارنده پتاسیم

لیست بالا ممکن است کامل نباشد و مکمل منیزیم با برخی دیگر از داروها نیز تداخل داشته باشد بنابراین باید در زمینه داروهای دیگر نیز نظر پزشک را جویا شد.

گفتار پایانی

علت مصرف قرص منیزیم را در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که شما فقط در صورتی ملزم به استفاده از مکمل‌های منیزیم هستید، که بدن شما با کمبود این ماده معدنی مواجه باشد. در غیر این صورت با خوردن مواد غذایی که سرشار از منیزیم هستند و در این مقاله به آنها اشاره کردیم می‌توانید نیاز بدن خود به این عنصر را به طور کامل برطرف نمایید. شما تجربه مصرف قرص منیزیم را تاکنون داشته‌اید؟

مطالب مرتبط
برچسب: منیزیم
بحث و تبادل نظر
guest

8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شریفی
شریفی

سلام، مادر من دیابت داه و حدود یکسال هست که سوزش نوک انگشتان پا داره و دکتر گفته بخاطر دیابت هست و چندین جلسه فیزیوتراپی و طب سوزنی با تجویز پزشک رفته اما بهتر نشده بعضی از وقت ها سوزش انقدر شدی هست که به سمت ساق پا نیز کشیده می شود و تنها کاری که براش انجام میدیم مالش ناحیه درگیر با روغن های درمانی است. آیا مصرف منیزیم می تونه بهش کمک کنه؟؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  شریفی

سلام کاربر گرامی
کپسول نوروتک اروند فارمد برای مشکل ایشان مناسب است این مکمل به وسیله کاهش التهاب، افزایش انتقال سیگنال‌های عصبی و بازسازی اعصاب محیطی موجب بهبود علائم ناشی از بیماری نوروپاتی به ویژه مبتلایان به نوروپاتی دیابتی می‌شود.
سپاس از همراهی شما

شریفی
شریفی

ممنونم از پاسخ شما، روزی چند عدد و چه زمانی مصرف شود؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  شریفی

طبق دستور مصرف شرکت سازنده روزانه دو عدد هر ۱۲ ساعت یکبار به همراه یک لیوان آب و یک ساعت بعد از غذا مصرف کنید. دوره مصرف دارو حداقل ۳ ماه است.

به محض یادآوری نسبت به مصرف دور فراموش شده اقدام کنید.

مرضیه مشتاق
مرضیه مشتاق

ممنون از مطالبتون. من قرص منیزیم را در ترکیب با کلسیم می خورم. مشکلی نداره یا جدا بخورم بهتره؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  مرضیه مشتاق

سلام کاربر عزیز…بهتر بود سن خود و دلیل مصرف دو فراورده را بفرمایید….معمولا در سنین پایین نیازی به مصرف آنها نمیباشد. و اینکه بهتر است با فاصله از هم استفاده شوند.

سولماز فرزانه
سولماز فرزانه

من کاهی عضله هام میگیره. پزشک داروخونه بهم قرص منیزیم پیشنهاد داد. به نظرتون بخرم؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز

سلام کاربر عزیز گرفتگی عضلانی دلایل متعددی دارد که یکی از آنها کمبود منیزیوم میباشد.