مجله مثبت سبز
مجله پزشکی و سلامت

علائم تنبلی چشم و درمان آن

امتیاز دهید

علائم تنبلی چشم و درمان آن تنبلی چشم یا آمبلیوپی که در حدود 3 درصد افراد رو دچار می کنه، یکی از اختلالات بینایی است که معمولا در یکی از چشم ها به علت رشد غیر طبیعی بینایی در اوایل زندگی و در سنین خردسالی رخ می ده، در ادامه...

علائم تنبلی چشم و درمان آن

علائم تنبلی چشم و درمان آن

تنبلی چشم یا آمبلیوپی که در حدود 3 درصد افراد رو دچار می کنه، یکی از اختلالات بینایی است که معمولا در یکی از چشم ها به علت رشد غیر طبیعی بینایی در اوایل زندگی و در سنین خردسالی رخ می ده، در ادامه بیشتر درباره علائم تنبلی چشم و درمان آن خواهیم گفت.

تنیلی چشم چیست؟

همونطور که گفتیم تنبلی چشم یک نوع اختلال بینایی است که در یک چشم به ظارهر سالم بوجود می یاد و موجب کاهش دید مرکزی در فرد می شه. این عارضه موجب می شه چشم به سمت داخل و یا خارج انحراف پیدا کنه و معمولا از بدو تولد تا 7 سالگی ایجاد می شه و علت اصلی ضعف دید در کودکان محسوب می شه. تنبلی چشم ممکنه بر اثر عوامل مختلفی از جمله عیوب انکساری که شامل دوربینی، نزدیک بینی و یا آستیگماتیسم هست و یا همینطور انحراف چشم، عدم شفافیت مسیر بینایی ناشی از عواملی مثل آب مروارید، کدورت قرنیه و یا افتادگی پلک نیز رخ دهد.

علائم تنبلی چشم….

  • انحراف چشم به داخل و یا خارج
  • عدم هماهنگی در کارکرد چشم
  • وجود دید عمقی ضعیف
  • دوبینی و یا بستن یکی از چشم ها
  • کج کردن سر
  • نتایج غیر عادی در معاینات بینایی
  • نمایان شدن علائم معمولا زیر 6 سالگی
  • شکایت کودکان از سردرد و خستگی چشم
  • کشف توسط والدین و معلمان مدرسه

نکته: اگر تنبلی چشم ناشی از عیوب انکساری باشه تشخیص آن مشکل است چون کودکان مشکل دید را به راحتی توسط چشم دیگر برطرف می کنند، به همین دلبیل معلمان و والدین بایستی دقت بیشتری در دید کودکان در این سنین داشته باشند.

آزمایش های تشخیصی:

نوزادان: در این گروه سنی تست رفلکس قرمز، به منظور تشخیص کاتاراکت دوره خردسالی که از طریق ابزار نوری ذره بینی انجام می گیرد، صورت می پذیرد.

شیرخواران: در این سنین توانایی شیرخوار برای متمرکز شدن بر روی یک جسم و دنبال کردن اشیاء متحرک بررسی می شود.

کودکان نوپا: تشخیص در این دور با استفاده از تست رفلکس قرمز، فوتواسکرین و معاینه قدرت بینایی اتوماتیک صورت می گیرد.

کودکان رده پیش دبستانی و بزرگتر: تشخیص از طریق نشون دادن عکس و یا حروف که طی آن یک چشم را می بندند و با چشم دیگر ادامه می دهند.

پیشگیری

همه می دونیم که پیشگیری بهتر از درمان است و خوشبختانه این عارضه از جمله بیماری هایی هست که با تشخیص زودهنگام  و به موقع قابل درمان و پیشگیری است، فقط کافیه والدین توجه بیشتری به حرکات بینایی فرزندانشون داشته باشند و قبل از سن مدرسه حداقل سه مرتبه اونها رو تحت معاینه پزشکی قرار دهند.

درمان تنبلی چشم

قبل از بیان راهکارهای درمانی تنبلی چشم، باید بدونید که مسیر بینایی افراد تا سنین 8 تا 10 سالگی تکامل می باید و در حقیقت این زمان را زمان طلایی درمان می نامند، چون بعد از این سنین درمان تنبلی چشم غیر ممکن بوده و این مشکل برای همیشه با کودک باقی خواهد ماند و منجر به بروز مشکلات بینایی نیز می گردد.

استفاده از عینک و لنز

همونطور که گفتیم گاهی اوقات تنبلی چشم از مشکلات عیوب انکساری نشات می گیره که می توان با استفاده از عینک و لنز مشکلاتی از قبیل نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم را که سبب بروز تنبلی چشم می شوند، نیز برطرف نمود.

استفاده از پچ چشم

پچ چشم روی چشم قوی تر قرار می گیره تا چشم ضعیف تر را شبیه سازی کنند که به طور معمول پچ چشم به مدت دو تا شش ساعت در روز باید استفاده شود.

قطره چشمی

با استفاده از قطره چشمی به نام آتروپین که هفته ای دو مرتبه بر روی چشم سالم ریخته می شود، یک تاری موقت در چشم سالم بوجود می یاره که موجب می شه تا کودک تشویق بشه تا از چشم ضعیف ترش بیشتر استفاده کنه.

جراحی

جراحی شاید از آخرین گزینه های درمانی باشه و بیشتر در کودکانی که چشمشون چپ و یا منحرف باشه،کاربرد داره در این روش عضلات چشم مورد جراحی قرار می گیرند. البته در صورت افتادگی پلک و یا آب مرورید هم گزینه جراحی پیشنهاد می شود.

نکات کلیدی و مهم در درمان تنبلی چشم

درمان قطعی زمانی میسر می شه که چشم سالم بسته باشه و مغز چشم تنبل را وادار به دیدن کند. در نظر داشته باشید گاهی اوقات مدت زمان درمان طولانی خواهد بود و والدین نباید انگیزه  خود را از دست دهند و همچنان باید پیگیر درمان نیز باشند.

مجله مثبت سبز

شاید برای شما جذاب باشد
راهنمای تفسیر آزمایش ایدز
تشخیص آسم با میکروفن گوشی
تشخیص آسم با میکروفن گوشی
با مکمل غضروف ساز ایزی فلکس کارن بیشتر آشنا شویم
5 راه کم کردن کمر درد در اوایل بارداری
زایمان طبیعی یا سزارین
تغذیه مادر در دوران شیردهی
تغذیه مادر در دوران شیردهی
مليحه عربخاني
علاقه زیاد به خواندن کتاب باعث شد نوشتن داستان کوتاه را آغاز نمایم. همکاری با مجلات مختلف و پیاده سازی مصاحبه‌ها من را به سمت تولید محتوا هدایت کرد. اکنون پس از گذشت سال‌ها فعالیت، همه سعی من بر این است که سلیس و روان بنویسم تا مخاطبانم از هر قشری که باشند، مفاهیم نوشته‌هایم برایشان ملموس باشد. تلاش خود را به کار می‌گیرم تا حرمت قلم را پاس بدارم و تنها مطالبی را به نگارش در آورم که از صحت آنها مطمئن باشم.
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها