روش های طبیعی برای بازگرداندن احساس بویایی

امتیاز دهید

دلایل بسیاری وجود داره که بخواید احساس بویایی خودتون رو بهبود ببخشید، برای خیلی از افراد داشتن حس بویایی بهتر، حتی در لذت بردن طعم ها هم موقع خوردن غذا، تاثیر گذاره؛ بویایی مهارت مورد نیاز برای توصیف عطر در شراب، قهوه، آبجو، حتی چای هست. حس بوی ما با افزایش سن کاهش پیدا می […]

روش های طبیعی برای بازگرداندن احساس بویایی

دلایل بسیاری وجود داره که بخواید احساس بویایی خودتون رو بهبود ببخشید، برای خیلی از افراد داشتن حس بویایی بهتر، حتی در لذت بردن طعم ها هم موقع خوردن غذا، تاثیر گذاره؛ بویایی مهارت مورد نیاز برای توصیف عطر در شراب، قهوه، آبجو، حتی چای هست. حس بوی ما با افزایش سن کاهش پیدا می کنه و تعدادی از اختلالات بوی جدی وجود داره که نیاز به درمان پزشکی دارن، اما شما می تونید اقداماتی رو جهت بهبود و حفظ حس بویایی خودتون انجام بدید، برای دونستن روش های طبیعی برای بازگرداندن احساس بویایی با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه و همقدم باشید.

قدم اول بیشتر دقت کنید

برای بازگرداندن احساس بویایی سعی کنید به حس بویایی تون اهمیت بدید، چه فردی با بویایی قوی، نرمال و ضعیف هستید، ولی در هر حال باید به خوبی از بویایی تون کار بکشید.

سعی کنید دفعه بعدی که می خواید یک فنجان قهوه بخورید، حتما قبل از خوردن، اون رو به خوبی و کنید و از عطرش لذت ببرید.

بالا بردن دقت بویایی باعث میشه شما هرچه دیرتر به نقطه از دست دادن بویایی برسید.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

روش های طبیعی برای بازگرداندن احساس بویایی

قدم دوم بویایی رو تجسم کنید

اگه فکر می کنید بویایی شما در حال کاهشه، چند تا از بوهای محبوب خودتون رو انتخاب و از اون برای تست کردن خودتون استفاده کنید. در روز هر عطری که دوست دارید رو انتخاب کنید و چند بار در روز با چشم های بسته اون رو تجسم کنید.

می تونید از عطر نعناع، پرتقال و حتی وانیل استفاده کنید.

قدم سوم ورزش کنید

تحقیقات نشون دادن که حس بویایی رابطه مستقیمی با ورزش و تحرک بدنی دارن. روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش کنید، مطالعات نشون دادن که احساس بویایی ما پس از تمرین واضح تره. هنوز دلیل خاصی برای این اتفاق معلوم نشده اما این ممکنه به این دلیل باشه که ورزش، عملکرد مغز رو بهبود می بخشه یا به این دلیل که باعث بهبود سلامت عمومی می شه.

قدم چهارم در بازگرداندن احساس بویایی

با پزشک خود درباره اسپری بینی صحبت کنید. اگر احساس بوی شما با اختلالات انسدادی مثل احتقان یا تب یونجه، آلرژی، سینوزیت یا پولیپ بینی ایجاد می شه، برای بهبود بویایی استفاده از این اسپری ها خیلی می تونه مفید باشه. با پزشک خود در مورد استروئیدهای بینی صحبت کنید، که ممکن است به پاک کردن بینی ها کمک کنه و به شما حس بویایی خوبی هدیه بده.

قدم پنجم مکمل دریافت کنید

دریافت روی و ویتامین B12 بیشتر در رژیم غذایی می تونه به بهبود بویایی شما کمک زیادی کنه.

Hyposmia (اصطلاح پزشکی برای حساسیت بویایی) گاهی اوقات با کمبود روی و کمبود ویتامین B12 در گیاهخواران مرتبط میشه. برای تقویت حس بویایی، سعی کنید غذاهای غنی از روی مثل صدف ها، عدس ها، دانه های آفتابگردان و… دریافت کنید و یک مکمل مولتی ویتامین داشته باشید که حاوی حداقل 7 میلی گرم روی در هر روز باشه!

قدم ششم اهمیت بویایی رو درک کنید

توجه داشته باشید که چگونه بویی خاص می تونه احساسات شما رو تحت تاثیر قرار بده. اعصابی که حس بویایی دارن به طور مستقیم با بخش عاطفی مغز شما در ارتباط هستن و عقلانیت خود را از معادله خارج می کند.

به عنوان مثال مطالعات نشون دادن که رسیدن بوی غذا، شیرینی تازه و… به مشام یک راننده، امکات تصادف جاده ای رو به شدت بالا می بره. در مقابل بوی نعناع و دارچین باعث افزایش تمرکز و کاهش تحریک پذیری در رانندگان می شه.

قدم هفتم اجتناب از خوراکی های تحریک کننده

خوراکی هایی که حس می کنید باعث بروز خارش و حساسیت در شما و حس بویایی شما میشه رو از لیست غذایی تون حذف کنید و یا مقدار اون ها رو به حداقل برسونید.

قدم هشتم در بازگرداندن احساس بویایی اینکه از مخرب ها دور باشید

در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن می تونه حس بویایی شما رو مختل کنه. آلاينده های مختلف مثل گازهای شيميايی می تونن با حس بويایی تداخل داشته باشن. سیگار کشیدن یک نمونه معمولی از یک ماده است که می تونه توانایی شما برای بو کردن رو به خطر بندازه. ترک دادن سیگار می تونه به بهبود حس بویایی کمک خیلی زادی کنه.

طبق تحقیقات حس بویایی شما در سی دقیقه پس از سیگار کشیدن به کمترین سطح میرسه.

داروهای گوناگون هم می تونن توانایی بوییدن رو مختل کنن. این شامل محرک ها، داروهای ضد افسردگی، آنتی بیوتیک و داروهای دیگر است. اگر فکر می کنید چیزی رو مصرف می کنید که ممکنه حس بویایی شما رو مختل کنه، جتما با پزشک مشورت کنید.

روش های طبیعی برای بازگرداندن احساس بویایی

بعضی از داروهای سرماخوردگی می تونن احساس بوی شما رو هم کم کنن، به همین دلیل اطمینان حاصل کنید که استفاده از داروهای تجویزی شما رو حتما پزشک متخصص تجویز کرده و از مصرف خودسرانه داروها به شدت دوری کنید.

قدم نهم در بازگرداندن احساس بویایی اینکه از بوی بد دوری کنید

قرار گرفتن در معرض بوی بد در طول عمر باعث کم شدن قابلیت بویایی شما می شه. به عنوان مثال، کسی که هر روز با مواد بد بو کار میکنن، ممکنه در طول زمان حساسیت بیشتری نسبت به بو داشته باشن. سعی کنید از قرار گرفتن در معرض بوی تند و بد برای مدت طولانی حتما اجتناب کنید و یا با ماسک های مناسب جلوی دهان و بینی خودتون رو بپوشونید.

چه آسیب هایی حس بویایی رو در خطر قرار میده؟

علل بالقوه فراوانی برای بین رفتن بویایی وجود داره. اینها شامل آسیب به غشاهای مخاطی که داخل بینی شما قرار دارن و مانع عبور بینی شما هستن، میشن. آسیب به غشای مخاطی می تونه وقتی که شما سرماخوردید، آنفولانزا یا از تب یونجه یا سینوزیت رنج می برید، ایجاد بشه.

عوارضی مثل پولیپ بینی ممکنه باعث به وجود آمدن بوی بد دهان بشه و در برخی موارد ممکنه نیاز به جراحی داشته باشید.

آسیب به مغز یا اعصاب شما همچنین می تونه حس بویایی شما رو تحت تاثیر قرار بده. آسیب سر می تونه منجر به از دست رفتن حس بویایی بشه.

قدم آخر و مهم ترین قدم

  • حتی اگه مشکل های سلامتی شما خیلی هم جدی نباشه، اما با کوچکترین تغییرات در سلامتی باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • مشکلاتی از قبیل داشتن حساسیت می تونه نشونه ای از بیماری های جدی تر از جمله بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و مولتیپل اسکلروز باشه.
  • اختلالات بویایی همچنین می تونه به فشار خون بالا، چاقی، سوء تغذیه و دیابت مرتبط باشه.
مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها