تری گلیسیرید چه تاثیری بر سلامت قلب دارد؟

4.3/5 - (3 امتیاز)
تری گلیسیرید نوعی چربی است که در بعضی مواد غذایی یافت شده و افزایش آن تاثیر منفی روی سلامت قلب و دیگر ارگان‌های بدن می‌گذارد. اغلب فست فودها و کربوهیدرات‌های ناسالم حاوی تری گلیسیرید هستند. برای کاهش این ماده در خون چه کنیم؟
تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب

تری گلیسیرید چیست و چرا بالا رفتن آن باعث تپش قلب بیشتر می‌شود؟ از تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب تا چه میزان اطلاع دارید؟ کدام مواد غذایی حاوی این ماده است و سطح امگا 3 با تری گلیسیرید چه ارتباطی دارد؟ عوارض تری گلیسیرید بالا را چگونه تشخیص دهیم و جهت تنظیم آن چه کاری باید انجام دهیم؟ اگر به سلامت قلب خود علاقمند هستید و دوست دارید در رابطه با تاثیر تری گلیسیرید بر اعضای بدن اطلاعات بیشتری کسب کنید با مثبت سبز همراه شوید.

تری گلیسیرید چیست؟

قبل از آنکه راجع به تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب صحبت کنیم بهتر است با این ماده آشنا شویم. تری گلیسیرید نوعی چربی (لیپید) است که در خون شما یافت می‌شود. این ماده در بدن شما از کالری غذایی که می‌خورید و همچنین در برخی منابع غذایی یافت می‌‌شود.

  • سطوح بالای تری گلیسیرید در خون می‌تواند خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.

برای اینکه سطح تری گلیسیرید خود را کنترل کنید، حفظ یک رژیم غذایی و سبک زندگی سالم مهم است. خوردن غذاهای غنی از فیبر، ماهی و چربی‌های سالم، ورزش منظم، اجتناب از استعمال سیگار و همچنین محدود کردن غذاهای شیرین و فرآوری شده می‌تواند به حفظ سطح تری گلیسیرید در محدوده متناسب کمک کند.

تری گلیسیرید بالا و تپش قلب

تری گلیسیرید بالا خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش داده و منجر به تپش قلب بیشتر می‌شود. تپش قلب نوعی ضربان قلب سریع یا نامنظم است که به خاطر عوامل مختلف از جمله استرس، اضطراب، یا تغییر در رژیم غذایی یا ورزش رخ می‌دهد. تری گلیسیرید بالا منجر به کلسترول بالا یا رسوبات چربی در شریان‌ها شده خطر حملات قلبی و کرونری را افزایش می‌دهد.

اگر تپش قلب دارید برای شناسایی هرگونه بیماری زمینه‌ای به پزشک مراجعه کنید. حفظ سبک زندگی سالم، از جمله رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم به کاهش سطح تری گلیسیرید و کاهش گرفتاری به ناراحتی‌های قلبی کمک می‌کند.

تری گلیسیرید و قلب

قاتل تری گلیسرید چیست؟

تری گلیسیرید نوعی چربی است که در جریان خون یافت می‌شود و زمانی که بالا می‌رود، خطر ابتلا به بیماری قلبی را در فرد افزایش می‌دهد. قاتل تری گلیسیرید تغییراتی است که در سبک زندگی خود می‌توانیم ایجاد کنیم که می‌تواند میزان تری گلیسیرید را در خون کاهش دهد. باتوجه به اهمیتی که تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب دارد لازم است این تغییرات را بتوانیم اعمال کنیم.

از جمله اصلاحاتی که می‌توان در جهت کنترل این ماده ایجاد کرد، شامل تغذیه سالم غذایی، ورزش منظم، حفظ وزن مناسب و اجتناب از سیگار کشیدن و مصرف  الکل است. علاوه بر مواردی که ذکر شد، برخی داروها، مانند استاتین‌ها و فیبرات‌ها هم می‌توانند به کاهش تری گلیسیرید فرد کمک کنند. در مورد تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب در ادامه توضیحات بیشتری خواهیم داد.

ارتباط امگا 3 و بیماری‌های قلبی

امگا ۳ یک اسید چرب ضروری برای انسان است که بدن قادر به تولید آن نیست. این ماده اسیدی بهترین درمان کننده افراد پس از ابتلا به سکته قلبی بوده و به سلامتی قلبی کمک می‌کند. پژوهشگران آمریکایی می‌گویند اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند آسیب‌های ناشی از حمله قلبی را کاهش دهند یا حتی از بروز این آسیب‌ها پیشگیری کنند. قرص امگا 3 در درمان بالا بودن تری گلیسرید خون استفاده و باعث کاهش ساخت تری گلیسیرید کبد می‌شود.

برای کاهش تری گلیسیرید چه کنیم؟

مصرف روزانه انواع ماهی‌ها، تخم کدو، گردو، لوبیا، تخم کتان، انواع روغن های سویا، کانولا و کنجد، نیاز بدن به امگا3 را برطرف می‌کند. اما در رابطه با افرادی که دچار مشکل شده و نیاز به درمان دارند، این افراد باید با توجه به سطح تری گلیسیرید خون، روزانه دو تا چهار عدد کپسول مصرف کنند.  به مصرف کپسول امگا 3 برای افرادی که دچار سکته قلبی و بیماری های مربوط به عروق کرونر قلبی شده اند نیز تاکید شده است که در این زمینه باید با پزشک حتما مشورت شده و خودسرانه اقدامی صورت نگیرد.

عوارض تری گلیسیرید بالای 200

همانطور که تعادل تری گلسرید در سلامت قلب تاثیر گذار است تری گلیسیرید بالا معمولا در اضافه وزن‌های زیاد و شرایط متابولیسمی خاص بروز می کند. در حالت چاقی خطر حمله مغزی و قلبی، به طور کلی بالا است. مجموعه‌ای از شرایط خاص، شامل چربی دور شکم، فشار خون بالا، قند خون بالا و میزان نامناسب کلسترول، سندروم متابولیسمی همگی از تری گلیسرید بالا در بدن عارض می‌شوند.

هشدار: سطوح بالای تری گلیسیرید بالای 200 میلی گرم در دسی لیتر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کبد چرب و پانکراتیت را افزایش دهد. تری گلیسیرید بالای 200 میلی گرم بدن شما را ملتهب می‌کند و خطر ابتلا به دیابت، سرطان و سایر بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد. از طرفی داشتن سطوح بالای تری گلیسیرید می تواند خطر ابتلا به بیماری کلیوی را افزایش داده و باعث بالا رفتن فشار خون شود.

تری گلیسیرید نرمال

حال که با تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب بیشتر آشنا شدید، بهتر است اندازه نرمال آن را بدانید. معمولا سطح نرمال تری گلیسیرید زیر 150 میلی گرم در دسی لیتر در نظر گرفته می‌شود. برخی از کارشناسان براین باورند که که سطوح زیر 100 میلی گرم در دسی لیتر مطلوب تر است. البته توجه به این نکته ضروری دارد که سطح تری گلیسیرید می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلف مانند رژیم غذایی، سبک زندگی و ژنتیک قرار گیرد. اگر در مورد نرمال یا غیر طبیعی بودن سطح تری گلیسیرید خود نگران هستید، می‌توانید با پزشک خود صحبت نمایید.

تری گلیسیرید معمولاً از طریق آزمایش خون بررسی می‌شود. در این آزمایش، متخصص مربوطه با استفاده از یک سوزن کوچک، یک نمونه خون از ورید بازوی شما می‌گیرد. پس از وارد کردن سوزن، مقدار کمی خون در یک سرنگ جمع آوری می‌شود. سپس نمونه برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می‌شود، تا سطح تری گلیسیرید اندازه‌گیری شود.

  تست تری گلیسیرید

عوارض تری گلیسیرید بالای 300

رایج‌ترین عوارض جانبی تری گلیسیرید بالا شامل خستگی، درد شکم و افزایش وزن است. از دیگر عوارض جانبی احتمالی سطح تری گلیسیرید بالای 300 میلی گرم در دسی لیتر، می‌توان به افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی و همچنین افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 اشاره  کرد. متاسفانه تری گلیسیرید بالا باعث بیماری کبد چرب و پانکراتیت هم می‌شود. علت خطر سکته مغزی، حمله قلبی و بیماری قلبی بیشتر به دلیل تری گلیسیرید بالایی است که به خاطر سخت شدن شریان ها یا ضخیم شدن دیواره شریان ها (تصلب شرایین) ایجاد می شود. با این اوصاف سعی کنید به تنظیم این ماده در بدن دقت کافی داشته باشید.

نوشیدنی برای کاهش تری گلیسیرید

  تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب را شرح دادیم. انواع نوشیدنی‌هایی که می‌توانند به کاهش تری‌گلیسیرید کمک کنند عبارتند از:

چای سبز

چای سبز حاوی کاتچین و دیگر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که تاثیر مثبتی بر کلسترول دارد و به افزایش سطوح HDL کمک می‌کند.

 شیر سویا

مقدار چربی اشباع شده  شیر سویا به کاهش یا کنترل سطوح کلسترول کمک کرده و برای کنترل کلسترول پیشنهاد می شود.

نوشیدنی جو دوسر

جوی دوسر حاوی بتا گلوکان است که در روده به کاهش جذب کلسترول کمک می‌کند. روزانه ۳ گرم بتاگلوکان به کاهش ۷ درصدی در LDL می‌انجامد. با این نوشیدنی می‌توانید بتا گلوکان مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.

آب گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی غنی از ترکیبی به نام لیکوپن است که به بهبود سطوح لیپید و کاهش کلسترول «بد» کمک میکند.

اسموتی توت

توت‌ها غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند که هر دو درکاهش سطوح کلسترول نقش دارند. مخصوصا، آنتوسیانین یک عامل آنتی‌اکسیدانی قوی در توت‌  است که می‌تواند به کاهش سطوح کلسترول کمک کند.

کاکائو

کاکائو ترکیب اصلی در شکلات تلخ محسوب می‌شود. شکلات تلخ حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نان فلاوانول‌ها است که سطح کلسترول را بهبود می‌بخشد.

اسموتی شیر گیاهی

بسیاری از انواع شیر گیاهی حاوی ترکیباتی هستند که به کاهش و کنترل سطوح کلسترول کمک کرده و می‌توانند با استفاده از شیر سویا یا شیر جودوسر و انواع میوه ها، تهیه شوند.

 

برای کاهش تری گلیسیرید و جلوگیری از تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب توصیه می‌شود که هرگز از الکل استفاده نکنید. اجتناب از نوشیدنی‌های شیرین و پیروی از یک رژیم کم کربوهیدرات توصیه ما به شماست.

  مواد غذایی برای کاهش تری گلیسیرید

برای تری گلیسرید چی بخوریم؟

برای جلوگیری از تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب چه بخوریم؟ تری گلیسیرید رایج ترین نوع چربی در بدن انسان بوده و برای تامین انرژی، تولید هورمون و سلامتی بدن ضروری است. تری گلیسیرید در منابع غذایی مانند کره، روغن، محصولات لبنی، زرده تخم مرغ، گوشت و برخی روغن‌های گیاهی یافت می‌شود. همچنین سبزیجات سبز برگ، دانه های کتان، آجیل ، دانه‌ها و محصولات سویا دارای تری‌گلیسرید هستند.

خوردن یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و پروتئین‌های گیاهی می‌تواند در تامین سطح تری گلیسیرید مفید واقع شود. غذاهایی که ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید کمک کنند عبارتند از ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی، شاه ماهی ، ساردین و …….  در این بین چربی‌های غیراشباع در ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 3 و سایر موادمغذی در ماهی می‌توانند برای سلامت قلب مفید باشند و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهند.

ماده مذکور از هضم کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها در بدن نیز تشکیل می‌شود. اما حواستان باشد که محدود کردن مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده و تصفیه شده، چربی‌های اشباع شده و چربی‌های ترانس باعث کاهش سطح تری گلیسیرید در بدن می‌شوند.

نتیجه نهایی

در این محتوا در رابطه با تاثیر تری گلیسیرید بر سلامت قلب صحبت شد. ضمن معرفی تری گلیسیرید در رابطه با  تری گلیسیرید بالا و تپش قلب هم صحبت کردیم. گفتیم که تری گلیسیرید نرمال در چه سطحی قرار دارد و با چه نوشیدنی هایی می‌توان کمبود آن را جبران نمود. عوارض تری گلیسیرید بالا را برشمردیم و تاکید کردیم که با تغییر در سبک زندگی می‌توانید سطح این چربی مفید را در بدن تنظیم نگه دارید. در نهایت در رابطه با مواد غذایی حاوی تری گلیسرید صحبت کردیم و خاطر نشان کردیم که در صورت نیاز به این ماده با مصرف کپسول امگا3 می‌توانید این کمبود را جبران نمایید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها