جوشهای روی صورت بیش از هر زمانی در دوران بلوغ بوجود آمده و تاثیری منفی در زیبایی ظاهری نوجوان میگذارند اما آکنه یا همان جوش فقط مختص دوران نوجوانی نیست و در هر سنی میتواند بروز یابد. شاید شما نیز شنیده باشید که قرص زینک برای جوش صورت میتواند مفید باشد. زینک که ماده معدنی روی است فواید بینظیری برای سلامتی بدن دارد اما تا چه حد برای درمان یا پیشگیری از آکنه نیز میتواند کاربرد داشته باشد؟
اگر تمایل به تهیه زینک در قالب مکمل غذایی را دارید، برای مشاهده قیمت قرص زینک در انواع مختلف و برندهای متنوع روی لینک ارائه شده کلیک کرده و وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
قرص زینک برای جوش صورت مفید است ؟
بسیاری از عملکردهای مهم در بدن انسان در گرو مصرف زینک به مقدار کافی است. زینک چیست ؟ زینک (روی) یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که در رشد وزنی و قدی کودکان، التیام زخم، فعالیتهای آنزیمی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقسیم سلولی و سنتز DNA و پروتئین نقش داشته و همچنین آکنه را نیز میتواند درمان کند.
آکنه یکی از شایعترین اختلالات پوستی است که در نتیجه تولید و ترشح بیش از حد سبوم بوجود میآید. تولید بیش از حد چربی و سبوم در سطح پوست، منجر به التهاب و مسدود شدن منافذ پوستی شده و ضایعاتی از جمله جوش را ایجاد میکنند. آکنه انواع مختلفی دارد که مهمترین آنها شامل جوشهای سرسفید، جوشهای سرسیاه، پاپول، پوسچول، کیست و ندول میشود.
نتیجه یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که خواص ضد التهابی زینک میتواند در درمان بیماریهای پوستی که مرتبط با التهاب هستند، مفید واقع شود. پوسچول، ندول و کیست انواعی از آکنه به شمار میآیند که التهابی هستند. محققان همچنین معتقدند که ماده معدنی “روی” با سرکوب سبوم و مبارزه با باکتریهای ایجاد کننده آکنه نیز ممکن است در از بین بردن آکنه موثر عمل کند؛ یعنی آکنههای غیر التهابی نیز ممکن است به واسطه مصرف روی درمان شوند. برای درمان سایر بیماریهای التهابی پوستی مثل ملاسما، آکنه روزاسه، درماتیت سبورئیک و اگزما نیز میتوان از روی استفاده کرد.
برای درمان آکنه از قرص زینک استفاده کنیم یا پماد زینک ؟
نوع پوست شما، شدت آکنه و شرایط شما از لحاظ سلامتی تعیینکننده این مسئله است که باید از مکمل زینک استفاده نمایید یا از زینک به شکل موضعی و در قالب کرم؟ تحقیقات نتایج متناقضی را در مورد فرم زینک که باید برای جوش استفاده شود، نشان میدهند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داد که زینک به شکل خوراکی هم میتواند روی جوشهایی اثر بگذارد که التهابی هستند و هم روی جوشهایی که عامل باکتریایی دارند. در حالیکه پیشتر در یک پژوهش دیگر مشخص شده بود که زینک خوراکی فقط میتواند روی آکنههای خفیف تاثیرگذار باشد.
مصرف قرص زینک ممکن است با عوارضی همچون حالت تهوع و استفراغ همراه باشد؛ در حالیکه استفاده موضعی از زینک عموما چنین عوارضی را ندارد اما در برخی مطالعات عنوان شده که مصرف موضعی زینک ممکن است به اندازه قرص آن اثرگذاری مطلوب نداشته باشد. البته استفاده از روی به شکل موضعی شاید بتواند با داشتن خواص ضد التهابی به پاکسازی باکتریهای ایجاد کننده آکنه کمک کرده و تولید سبوم را کنترل نماید. در نهایت باید گفت که پزشک میتواند تعیین کند، زینک موضعی برای جوشهای شما بهتر است یا قرص زینک. سعی کنید منابع غذایی زینک را در رژیم خود افزایش دهید تا با کمبود این ماده معدنی روبرو نشوید.
داروهای موضعی حاوی زینک برای درمان آکنه
اگر به جای قرص زینک برای جوش صورت بخواهید از زینک به صورت موضعی استفاده کنید، معمولا به شکل ژل یا کرم باید آن را از داروخانه تهیه نموده و به طور مستقیم روی موضع مورد نظر بمالید. سولفات روی، استات روی و اکتوات روی از جمله این داروهای موضعی هستند.
مکمل خوراکی زینک
گاهی اوقات آکنه نواحی وسیعی از پوست را پوشانده و یا قسمتهایی از بدن را درگیر میکند که دسترسی به آن قسمتها کمی دشوار است. در این صورت درمان موضعی با زینک کمی سخت بوده و میتوان از قرص زینک به شکل خوراکی استفاده کرد. به این منظور از سولفات روی، گلوکوناک روی یا نمکهای حاوی روی میتوان کمک گرفت.
افزایش مصرف روی در رژیم غذایی
حتما لازم نیست از قرص زینک برای جوش صورت استفاده کنید. اگر مواد غذایی حاوی روی را بیشتر مصرف کنید، احتمالا میتوانید در کاهش آکنه موفقتر عمل نمایید. غنیترین مواد غذایی حاوی زینک شامل موارد زیر هستند:
- صدف
- گوشت قرمز
- گوشت مرغ
- محصولات لبنی
- آجیل
- لوبیا
- غلات کامل
- غلات صبحانه غنی شده
- فرآوردههای دریایی
نحوه مصرف پماد و قرص زینک برای جوش صورت
استفاده از زینک به شکل موضعی میتواند روی ندولها و کیستها تاثیر گذاشته و آکنه را بهبود بخشد. پمادهای حاوی زینک نیز ممکن است مانند دیگر محصولات پوستی ایجاد حساسیت و عارضه جانبی کنند، بنابراین ابتدا بهتر است کرم را روی قسمت محدودی از پوست مثل بازو امتحان کرده و بعد در صورت عدم ایجاد هر گونه مشکل آن را روی پوست خود استفاده نمایید. برای شروع تنها یک بار در روز پماد را روی موضع مورد نظر یعنی صورت بزنید.
مصرف قرص زینک برای جوش صورت بهتر است یک بار در روز انجام شود. مگر آنکه پزشک دستور دیگری داده باشد. مقدار پیشنهاد شده برای مصرف روی در زنان بالای ۱۸ سال روزانه ۸ میلی گرم و در مردان بالای ۱۸ سال روزانه ۱۱ میلیگرم است.
طریقه مصرف پماد زینک اکسید برای جوش صورت
زینک اکساید یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین کرمهای حاوی زینک است که در درمان جوش صورت میتواند موثر باشد. پیش از مصرف این پماد صورت خود را با یک شوینده مناسب شسته و خشک کنید. سپس مقدار مناسبی از محصول را روی صورت و موضع مورد نظر مالیده و کمی ماساژ دهید. اکسید دوزنگ اغلب یک لایه سفید روی پوست ایجاد میکند که به مرور زمان از سفیدی آن کاسته خواهد شد. روزانه ۱ الی ۲ بار این عمل را تکرار کنید. زینک اکساید در دفع اشعه مضر خورشید نیز میتواند موثر بوده و به عنوان ضد آفتاب عمل نماید. حداقل ۱۲ هفته به مصرف زینک اکساید باید ادامه دهید تا اثرات مصرف روی جوش نمایان شود.
عوارض جانبی استفاده از زینک برای جوش
مکملهای حاوی زینک مثل قرص زینک پلاس در صورت مصرف بیش از دوز توصیه شده ممکن است با علائمی همچون:
- درد شکم
- اسهال
- سردرد
- از دست دادن اشتها
- حالت تهوع
- استفراغ
- ناراحتی معده
همراه باشند. مقادیر بالای زینک همچنین ممکن است روی سطح کلسترول خوب بدن نیز تاثیر منفی بگذارد. استفاده موضعی از زینک نیز ممکن است با:
- قرمزی
- سوزش پوست
- افزایش جوش و کهیر
همراه باشد که در این صورت قطع مصرف پیشنهاد میشود.
آیا قرص زینک پلاس باعث جوش صورت می شود ؟
خیر؛ قرص زینک پلاس موجب ایجاد جوش و آکنه نمیشود. چنانچه اشاره کردیم، کمبود زینک در بدن با افزایش مقدار جوش میتواند همراه باشد اما اگر از مکملهای حاوی زینک به مقدار کافی استفاده کنید، نه تنها آکنه بیشتر نمیشود بلکه از شدت و میزان آن کاسته خواهد شد. دقت نمایید که بیش از مقدار مجاز از کپسول زینک استفاده نکنید.
کمبود کدام ویتامین باعث جوش صورت می شود ؟
ویتامینها و املاح معدنی زیر میتوانند در پیشگیری از بروز آکنه مفید واقع شوند:
- زینک
- ویتامین A
- vitamin D
- ویتامین E
مواد مغذی ذکر شده خاصیت ضد التهابی داشته و کمبود آنها در بدن نیز با افزایش جوش مرتبط است.
قرص بیوتین برای جوش صورت خوب است ؟
نتایج برخی از مطالعات نشان داده است که بیوتین که یکی از ویتامینهای گروه ب است، ممکن است به بهبود آکنه کومدونال که باعث ایجاد جوشهای سرسیاه و سرسفید میشود، کمک کند. کنترل پوسته پوسته شدن پوست و سوزش ناشی از مصرف رتینوئید ها برای آکنه نیز از دیگر مزایای مصرف بیوتین برای پوست است.
کلام آخر
قرص زینک برای جوش صورت از دو جهت میتواند مفید باشد؛ نخست آنکه این مکمل خاصیت ضد التهابی دارد و بسیاری از انواع آکنه التهابی به شمار میآیند و دوم آنکه قرص زینک میتواند با باکتریهای عامل جوش مبارزه کرده و آنها را از بین ببرد. همچنین به صورت موضعی نیز میتوانید از زینک برای جوش صورت و بدن استفاده نمایید.
برای پوست و مو زینک بخوریم بهتره یا زینک پلاس؟
سلام دوست عزیز
مکمل زینک پلاس به دلیل ترکیبات بیشتر مناسب تر است.
سلام برای افزایش رشد قدی مو، چه قرصی بخوریم؟
سلام دوست عزیز
می توانید از قرص فولیکوژن استفاده کنید.
سلام برای پوستم یونی زینک بخورم یا زینک پلاس؟
سلام کاربر عزیز
چندان تفاوتی ندارند. زینک موجود در یونی زینک کمی بیشتر از دیگریست.
سلام
برای جوش های گلو و صورت ،از زینک موصعی استفاده کنم یا قرص؟!
سلام کاربر عزیز
اگر این جوشها در اثر اصلاح موی صورت ایجاد شده اند می توانید از بنزوئیل پروکساید استفاده نمایید.
مصرف زینک هم مانعی ندارد هم تاثیر التیام بخشی دارد و هم موجب محافظت پوست در مقابل آفتاب می شود.