مجله مثبت سبز

معجزه قرص زینک برای جوش صورت

4/5 - (1 امتیاز)

جوش‌های روی صورت بیش از هر زمانی در دوران بلوغ بوجود آمده و تاثیری منفی در زیبایی ظاهری نوجوان می‌گذارند اما آکنه یا همان جوش فقط مختص دوران نوجوانی نیست و در هر سنی می‌تواند بروز یابد. شاید شما نیز شنیده باشید که قرص زینک برای جوش صورت می‌تواند مفید باشد. زینک که ماده معدنی […]

قرص زینک برای جوش صورت

جوش‌های روی صورت بیش از هر زمانی در دوران بلوغ بوجود آمده و تاثیری منفی در زیبایی ظاهری نوجوان می‌گذارند اما آکنه یا همان جوش فقط مختص دوران نوجوانی نیست و در هر سنی می‌تواند بروز یابد. شاید شما نیز شنیده باشید که قرص زینک برای جوش صورت می‌تواند مفید باشد. زینک که ماده معدنی روی است فواید بی‌نظیری برای سلامتی بدن دارد اما تا چه حد برای درمان یا پیشگیری از آکنه نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد؟

اگر تمایل به تهیه زینک در قالب مکمل غذایی را دارید، برای مشاهده قیمت زینک در انواع مختلف و برندهای متنوع روی لینک ارائه شده کلیک کرده و وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.

قرص زینک برای جوش صورت مفید است ؟

بسیاری از عملکردهای مهم در بدن انسان در گرو مصرف زینک به مقدار کافی است. زینک چیست ؟ زینک (روی) یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که در رشد وزنی و قدی کودکان، التیام زخم‌، فعالیت‌های آنزیمی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقسیم سلولی و سنتز DNA و پروتئین نقش داشته و همچنین آکنه را نیز می‌تواند درمان کند.

قرص هیرویت
قرص هیرویت هلث اید 60 عددی
قیمت: 147.200 تومان
قیمت با تخفیف:97.600 تومان
قرص هیرویت
قرص هیرویت هلث اید 60 عددی
قیمت اصلی: 147.200 تومان
قیمت با تخفیف: 97.600 تومان

آکنه یکی از شایع‌ترین اختلالات پوستی است که در نتیجه تولید و ترشح بیش از حد سبوم بوجود می‌آید. تولید بیش از حد چربی و سبوم در سطح پوست، منجر به التهاب و مسدود شدن منافذ پوستی شده و ضایعاتی از جمله جوش را ایجاد می‌کنند. آکنه انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین آنها شامل جوش‌های سرسفید، جوش‌های سرسیاه، پاپول، پوسچول، کیست و ندول می‌شود.

  جوش صورت

نتیجه یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که خواص ضد التهابی زینک می‌تواند در درمان بیماری‌های پوستی که مرتبط با التهاب هستند، مفید واقع شود. پوسچول، ندول و کیست انواعی از آکنه به شمار می‌آیند که التهابی هستند. محققان همچنین معتقدند که ماده معدنی “روی” با سرکوب سبوم و مبارزه با باکتری‌های ایجاد کننده آکنه نیز ممکن است در از بین بردن آکنه موثر عمل کند؛ یعنی آکنه‌های غیر التهابی نیز ممکن است به واسطه مصرف روی درمان شوند. برای درمان سایر بیماری‌های التهابی پوستی مثل ملاسما، آکنه روزاسه، درماتیت سبورئیک و اگزما نیز می‌توان از روی استفاده کرد.

Ordinary-Caffeine-Solution-5-Serum-30
سرم دور چشم کافئین 5% اوردینری
قیمت: 1.370.000 تومان
قیمت با تخفیف:1.100.000 تومان
Ordinary-Caffeine-Solution-5-Serum-30
سرم دور چشم کافئین 5% اوردینری
قیمت اصلی: 1.370.000 تومان
قیمت با تخفیف: 1.100.000 تومان
قرص زینک برای جوش صورت و درمان آن از 2 طریق می‌تواند موثر واقع شود: یکی با داشتن خاصیت ضد التهابی و دیگری با از بین بردن ویروس‌ها و باکتری‌های به وجود آورنده جوش.

برای درمان آکنه از قرص زینک استفاده کنیم یا پماد زینک ؟

نوع پوست شما، شدت آکنه و شرایط شما از لحاظ سلامتی تعیین‎‌کننده این مسئله است که باید از مکمل زینک استفاده نمایید یا از زینک به شکل موضعی و در قالب کرم؟ تحقیقات نتایج متناقضی را در مورد فرم زینک که باید برای جوش استفاده شود، نشان می‌دهند. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که زینک به شکل خوراکی هم می‌تواند روی جوش‌هایی اثر بگذارد که التهابی هستند و هم روی جوش‌هایی که عامل باکتریایی دارند. در حالی‌که پیشتر در یک پژوهش دیگر مشخص شده بود که زینک خوراکی فقط می‌تواند روی آکنه‌های خفیف تاثیرگذار باشد.

مصرف قرص زینک ممکن است با عوارضی همچون حالت تهوع و استفراغ همراه باشد؛ در حالی‌که استفاده موضعی از زینک عموما چنین عوارضی را ندارد اما در برخی مطالعات عنوان شده که مصرف موضعی زینک ممکن است به اندازه قرص آن اثرگذاری مطلوب نداشته باشد. البته استفاده از روی به شکل موضعی شاید بتواند با داشتن خواص ضد التهابی به پاکسازی باکتری‌های ایجاد کننده آکنه کمک کرده و تولید سبوم را کنترل نماید. در نهایت باید گفت که پزشک می‌تواند تعیین کند، زینک موضعی برای جوش‌های شما بهتر است یا قرص زینک. سعی کنید منابع غذایی زینک را در رژیم خود افزایش دهید تا با کمبود این ماده معدنی روبرو نشوید.

داروهای موضعی حاوی زینک برای درمان آکنه

اگر به جای قرص زینک برای جوش صورت بخواهید از زینک به صورت موضعی استفاده کنید، معمولا به شکل ژل یا کرم باید آن را از داروخانه تهیه نموده و به طور مستقیم روی موضع مورد نظر بمالید. سولفات روی، استات روی و اکتوات روی از جمله این داروهای موضعی هستند.

مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به آکنه با سطوح پایین زینک در بدن خود مواجه هستند. بنابراین با افزایش مصرف روی در رژیم غذایی ممکن است بتوان گامی موثر در بهبود آکنه برداشت.

پماد زینک برای آکنه

مکمل خوراکی زینک

گاهی اوقات آکنه نواحی وسیعی از پوست را پوشانده و یا قسمت‌هایی از بدن را درگیر می‌کند که دسترسی به آن قسمت‌ها کمی دشوار است. در این صورت درمان موضعی با زینک کمی سخت بوده و می‌توان از قرص زینک به شکل خوراکی استفاده کرد. به این منظور از سولفات روی، گلوکوناک روی یا نمک‌های حاوی روی می‌توان کمک گرفت.

این مقاله برایتان مفید خواهد بود: کدام مشکلات پوستی ناشی از کمبود ویتامین است ؟

افزایش مصرف روی در رژیم غذایی

حتما لازم نیست از قرص زینک برای جوش صورت استفاده کنید. اگر مواد غذایی حاوی روی را بیشتر مصرف کنید، احتمالا می‌توانید در کاهش آکنه موفق‌تر عمل نمایید. غنی‌ترین مواد غذایی حاوی زینک شامل موارد زیر هستند:

  منابع زینک

  • صدف
  • گوشت قرمز
  • گوشت مرغ
  • محصولات لبنی
  • آجیل
  • لوبیا
  • غلات کامل
  • غلات صبحانه غنی شده
  • فرآورده‌های دریایی
جذب روی از منابع حیوانی بهتر از منابع گیاهی صورت می‌گیرد زیرا بعضی از گیاهان حاوی فیتات هستند که جذب روی در بدن را کاهش می‌دهد.

نحوه مصرف پماد و قرص زینک برای جوش صورت

استفاده از زینک به شکل موضعی می‌تواند روی ندول‌ها و کیست‌ها تاثیر گذاشته و آکنه را بهبود بخشد. پمادهای حاوی زینک نیز ممکن است مانند دیگر محصولات پوستی ایجاد حساسیت و عارضه جانبی کنند، بنابراین ابتدا بهتر است کرم را روی قسمت محدودی از پوست مثل بازو امتحان کرده و بعد در صورت عدم ایجاد هر گونه مشکل آن را روی پوست خود استفاده نمایید. برای شروع تنها یک بار در روز پماد را روی موضع مورد نظر یعنی صورت بزنید.

مصرف قرص زینک برای جوش صورت بهتر است یک بار در روز انجام شود. مگر آنکه پزشک دستور دیگری داده باشد. مقدار پیشنهاد شده برای مصرف روی در زنان بالای 18 سال روزانه 8 میلی گرم و در مردان بالای 18 سال روزانه 11 میلی‌گرم است.

طریقه مصرف پماد زینک اکسید برای جوش صورت

زینک اکساید یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین کرم‌های حاوی زینک است که در درمان جوش صورت می‌تواند موثر باشد. پیش از مصرف این پماد صورت خود را با یک شوینده مناسب شسته و خشک کنید. سپس مقدار مناسبی از محصول را روی صورت و موضع مورد نظر مالیده و کمی ماساژ دهید. اکسید دوزنگ اغلب یک لایه سفید روی پوست ایجاد می‌کند  که به مرور زمان از سفیدی آن کاسته خواهد شد. روزانه 1 الی 2 بار این عمل را تکرار کنید. زینک اکساید در دفع اشعه مضر خورشید نیز می‌تواند موثر بوده و به عنوان ضد آفتاب عمل نماید. حداقل 12 هفته به مصرف زینک اکساید باید ادامه دهید تا اثرات مصرف روی جوش نمایان شود.

  قرص زینک برای جوش صورت

عوارض جانبی استفاده از زینک برای جوش

مکمل‌های حاوی زینک مثل قرص زینک پلاس در صورت مصرف بیش از دوز توصیه شده ممکن است با علائمی همچون:

  • درد شکم
  • اسهال
  • سردرد
  • از دست دادن اشتها
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • ناراحتی معده

همراه باشند. مقادیر بالای زینک همچنین ممکن است روی سطح کلسترول خوب بدن نیز تاثیر منفی بگذارد. استفاده موضعی از زینک نیز ممکن است با:

  • قرمزی
  • سوزش پوست
  • افزایش جوش و کهیر

همراه باشد که در این صورت قطع مصرف پیشنهاد می‌شود.

آیا قرص زینک پلاس باعث جوش صورت می شود ؟

خیر؛ قرص زینک پلاس موجب ایجاد جوش و آکنه نمی‌شود. چنانچه اشاره کردیم، کمبود زینک در بدن با افزایش مقدار جوش می‌تواند همراه باشد اما اگر از مکمل‌های حاوی زینک به مقدار کافی استفاده کنید، نه تنها آکنه بیشتر نمی‌شود بلکه از شدت و میزان آن کاسته خواهد شد. دقت نمایید که بیش از مقدار مجاز از کپسول زینک استفاده نکنید.

کمبود کدام ویتامین باعث جوش صورت می شود ؟

ویتامین‌ها و املاح معدنی زیر می‌توانند در پیشگیری از بروز آکنه مفید واقع شوند:

  • زینک
  • ویتامین A
  • vitamin D
  • ویتامین E

مواد مغذی ذکر شده خاصیت ضد التهابی داشته و کمبود آنها در بدن نیز با افزایش جوش مرتبط است.

قرص بیوتین برای جوش صورت خوب است ؟

نتایج برخی از مطالعات نشان داده است که بیوتین که یکی از ویتامین‌های گروه ب است، ممکن است به بهبود آکنه کومدونال که باعث ایجاد جوش‌های سرسیاه و سرسفید می‌شود، کمک کند. کنترل پوسته پوسته شدن پوست و سوزش ناشی از مصرف رتینوئید ها برای آکنه نیز از دیگر مزایای مصرف بیوتین برای پوست است.

کلام آخر

قرص زینک برای جوش صورت از دو جهت می‌تواند مفید باشد؛ نخست آنکه این مکمل خاصیت ضد التهابی دارد و بسیاری از انواع آکنه التهابی به شمار می‌آیند و دوم آنکه قرص زینک می‌تواند با باکتری‌های عامل جوش مبارزه کرده و آنها را از بین ببرد. همچنین به صورت موضعی نیز می‌توانید از زینک برای جوش صورت و بدن استفاده نمایید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

17 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سعید
سعید

من دو روز کپسول زینک پلاس مصرف کردم فورا ریزش مو هامو قطع کرد و پوستمو هم سفید تر و شفاف تر کرد.

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  سعید

از اینکه تجربه و نظر ارزشمند خود را با ما و همراهان مثبت سبز به اشتراک می‌گذارید؛ بسیار خرسندیم.

Zhrr
Zhrr

سلام
من چند سالیه جوش چرکی و کیستی میزنم تقریبا تمام نواحی صورتم
یه مدته زینک میخورم روی تعداد جوش ها تاثیر داشته ولی جای جوشها نمیره باید چیکار کنم؟ قرص معرفی کنید و پلی کیستیک ام

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  Zhrr

سلام کاربر گرامی
جوش های چرکی مخصوصا در نواحی یک سوم تحتانی صورت منشا هورمونی دارند بهتر است از کرم های ضدجوش موضعی مثل: ژل ضد جوش سبولیا SOS درمال فوکوس استفاده کنید و روی”جای جوش” از کرم های ترمیم کننده مثل: کرم ترمیم کننده و ضد التهاب سیکاویت ویتالیر استفاده نمایید.
سپاس از همراهی شما

Zhrr
Zhrr

سلام من سالهاست جوش چرکی و کیست مانند میزنم علاوه بر این جای جوش ها خیلی دیر از بین میره و گاهی دو ماه طول میکشه تا جای یه جوش بره
قرص زینک پلاس خوردم روی تعداد جوش ها واقعا تاثیر داشت
ا

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  Zhrr

از اینکه نظر و تجربه ارزشمند خود را با ما و سایر همراهان به اشتراک می گزارید ؛ بسیار خرسندیم .

yasin
yasin

سلام من چند سالی هس که جوش و لکه جوش دارم و به شدت به صورتم حساسم چه چیزی استفاده کنم ممنون میشم بگین🙏🏻🙏🏻😔

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  yasin

همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
شما می‌توانید به صورت روزانه از مکمل زینک استفاده نمایید؛ زیرا یکی از دلایل ایجاد جوش کمبود روی در بدن است. با تامین ویتامین می‌توانید به کاهش جوش‌های جدید خود کمک کنید؛ با توجه به اینکه توضیحات بیشتری در مورد نوع جوش هایتان و نواحی درگیر نداده اید، توصیه می‌شود از شوینده های پوست چرب جهت شست و شوی صورت خود استفاده نمایید و متناسب با نوع جوش‌هایتان از محصولات ضد جوش استفاده کنید.
با تشکر از همراهی شما.

.
.

کسی استفاده کرده که بگه خوب بود؟

ممدم
ممدم

سلام
برای جوش های گلو و صورت ،از زینک موصعی استفاده کنم یا قرص؟!

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  ممدم

سلام کاربر عزیز
اگر این جوشها در اثر اصلاح موی صورت ایجاد شده اند می توانید از بنزوئیل پروکساید استفاده نمایید.
مصرف زینک هم مانعی ندارد هم تاثیر التیام بخشی دارد و هم موجب محافظت پوست در مقابل آفتاب می شود.

فاطی
فاطی

سلام برای پوستم یونی زینک بخورم یا زینک پلاس؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  فاطی

سلام کاربر عزیز
چندان تفاوتی ندارند. زینک موجود در یونی زینک کمی بیشتر از دیگریست.

ندا
ندا

سلام برای افزایش رشد قدی مو، چه قرصی بخوریم؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  ندا

سلام دوست عزیز
می توانید از قرص فولیکوژن استفاده کنید.

نوری
نوری

برای پوست و مو زینک بخوریم بهتره یا زینک پلاس؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  نوری

سلام دوست عزیز
مکمل زینک پلاس به دلیل ترکیبات بیشتر مناسب تر است.