خواص خرمالو چیست؟

3.6/5 - (16 امتیاز)
مصرف میوه‌های پرخاصیت یعنی تضمین سلامتی. هر میوه‌ای فصلی دارد و فصل پاییز، زمانیست که در همه میوه فروشی‌ها خرمالو یافت می‌شود. خرمالو با رنگ نارنجی و زیبای خود گنجینه‌ای از فواید برای سلامتی بدن انسان است.
خواصخرمالو

اگر به دنبال میوه‌ای با هزار فایده هستید، خرمالو را به شما پیشنهاد می‌دهیم. این میوه بیشتر در مناطق گرمسیر می‌روید و می‌توان آن را میوه فصل پاییز دانست. از طبیعت به عنوان داروی طبیعی برای مشکلات سلامتی خود بهره بگیرید و با تقویت سیستم ایمنی، بدن خود را در برابر عوامل بیماری‌زا ایمن کنید. با ما همراه باشید تا شما را با خواص خرمالو بیشتر آشنا کنیم.

ارزش غذایی یک عدد خرمالو

خرمالوی ژاپنی یکی از محبوب‌ترین انواع خرمالو است. ارزش غذایی 100 گرم خرمالوی ژاپنی به شرح زیر است:

کالری 70
کربوهیدرات 18.59 گرم
پروتئین 0.58 گرم
چربی 0.19 گرم
ویتامین A 81 میکروگرم
ویتامین C 7.5 میلی‌گرم
بتاکاروتن 253 میکروگرم
بتا کریپتوکسانتین 1447 میکروگرم
پتاسیم 161 میلی‌گرم
فسفر 17 میلی‌گرم
کلسیم 8 میلی‌گرم
سدیم 1 میلی‌گرم
آهن 150 میکروگرم

خواص خرمالو

برخی از مهم‌ترین خواص خرمالو عبارتند از:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن: خرمالو حاوی مقادیر بالایی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی است. ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند.
  • بهبود سلامت قلب: خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است که به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می کنند. این آنتی اکسیدان ها می توانند به کاهش کلسترول بد خون، کاهش التهاب و بهبود عملکرد عروق خونی کمک کنند.
  • تقویت سلامت چشم: خرمالو حاوی ویتامین A است که برای سلامت چشم ضروری است. ویتامین A به بهبود بینایی شبانه، کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک می کند.
  • بهبود سلامت گوارش: خرمالو حاوی فیبر است که برای سلامت گوارش مفید است. فیبر به بهبود هضم، کاهش خطر ابتلا به یبوست و سلامت روده بزرگ کمک می کند.
  • کاهش وزن: خرمالو کم کالری و پر فیبر است که می تواند به کاهش وزن کمک کند. فیبر باعث ایجاد احساس سیری می شود و می تواند به جلوگیری از پرخوری کمک کند.

خواص خرمالو برای مردان

خرمالو ترکیبات آنتی اکسیدانی بیشماری دارد که به واسطه آنها ضد التهاب عمل کرده و به جنگ با رادیکال‌های آزاد که مخرب سلول هستند، می‌رود. برخی از شواهد نشان می‌دهد که از خواص خرمالو برای بهبود پروستات در آقایان می‌توان بهره گرفت:

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

خرمالو برای درمان پروستات

بر اساس تحقیقات می‌توان گفت که میوه خرمالو ممکن است رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند. در خرمالو ترکیباتی مانند کاروتنوئیدها و کاتچین‌ها وجود دارد که ممکن است برای سرطان پروستات، سینه و خون مفید واقع شود. همچنین خرمالو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی که به آن اشاره کردیم، برای پروستات خوش‌خیم مردان نیز می‌تواند مفید بوده و در کنار مصرف قرص پروستات در درمان این مشکل موثر واقع شود.

  خرمالو

خواص خرمالو برای زنان

خرمالو می‌تواند قدرت باروری را در زنان افزایش دهد. این میوه سرشار از مواد مغذی مختلف مثل ویتامین‌های A، C، E، K، B6، B1، B2، پتاسیم، مس، منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم و فسفر بوده و به طور غیر مستقیم روی قدرت بارور شدن و سلامت ارگان‌هایی که در بارور شدن نقش دارند، تاثیر می‌گذارد. علاوه بر اینها خانم‌ها و آقایان هم می‌توانند از خواص خرمالو برای لاغری و کاهش وزن نیز بهره بگیرند:

فواید خرمالو برای لاغری

خرمالو سرشار از فیبر است و به همین دلیل می‌تواند به کاهش کلسترول بد خون کمک کند. همچنین برای اینکه حرکات منظم روده به خوبی صورت گیرد و دستگاه گوارش عملکرد خود را انجام دهید، همه ما به فیبر کافی نیاز داریم. اما فیبر یک خاصیت مهم دیگر هم دارد که از آن برای کاهش وزن می‌توان بهره گرفت.

فیبر می‌تواند به مدت طولانی شما را سیر نگه دارد و احساس گرسنه شدن را به تاخیر بیندازد. از این رو برای لاغری می‌تواند موثر واقع شود. پس از آنجایی که خرمالو غنی از فیبر است، می‌تواند به لاغری و کاهش وزن کمک کند. بسیاری از قرص‌ های لاغری هم که به بازار عرضه می‎‌شوند حاوی فیبر هستند و به واسطه آن در کاهش اشتها و کاهش وزن تاثیر مثبت می‌گذارند.

برای رفع گسی خرمالو می‌توانید این میوه را به مدت 24 ساعت درون آب گرم با دمای حدود 40 درجه سانتیگراد قرار داده و بعد مورد استفاده قرار دهید.

خواص خرمالو برای سرماخوردگی

خرمالو در فصلی به بازار عرضه می‌شود که سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماری‌های ویروسی اوج می‌گیرند. خوشبختانه از خواص خرمالو برای درمان سرماخوردگی می‌توان استفاده نمود. مصرف خرمالو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و قدرت دفاعی بدن در برابر سرماخوردگی‌ را افزایش می‌دهد.

خوردن 1 عدد خرمالو کافیست تا بخش اعظمی از نیاز روزانه شما به ویتامین C تامین شود. میوه خرمالو سرشار از ویتامین سی بوده و تحقیقات نشان می‌دهد ویتامین C این قابلیت را دارد که طول دوره سرماخوردگی و شدت آن را کاهش دهد. پس در صورت سرماخوردگی در کنار داروی سرماخوردگی از خرمالو هم استفاده کنید.

 همچنین این ویتامین سیستم ایمنی بدن را با افزایش تولید گلبول‌های سفید خون تقویت می‌کند. بنابراین برای پیشگیری از سرماخوردگی هم می‌توانید از خواص خرمالو بهره بگیرید.

خواص خرمالو برای روده

با این هدف که عملکرد سیستم گوارش خود را بهبود بخشید از خواص خرمالو غافل نشوید. چنانچه اشاره کردیم خرمالو سرشار از فیبر بوده و کمک می‌کند تا حرکات منظم روده به درستی صورت گیرد. در نتیجه مشکلاتی همچون یبوست پیش نخواهد آمد. میوه‌هایی پرفیبر مانند خرمالو هضم کربوهیدرات‌ها و جذب قند را کند می‌کنند و در نتیجه از افزایش قند خون ممانعت به عمل خواهد آمد.

خواص خرمالو برای کبد

بتا کریپتوکسانتین نام ترکیبی در خرمالو است که به درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند. این ترکیب خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و التهاب را در بدن تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد. خرمالو با مواد مغذی دیگری که دارد همچنین می‌تواند برای کمک به پاکسازی کبد نیز موثر واقع شود. محتوای بالای آب در خرمالو در دفع چربی‌های اضافی از کبد می‌تواند نقش مفیدی داشته باشد.

فواید خرمالو برای قلب

یکی از اصلی‌ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان، به بیماری‌های قلبی مرتبط است. با رژیم غذایی سالم تا حد قابل توجهی می‌توان از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری کرد. مواد مغذی موجود در خرمالو سلامت قلب را بهبود می‌بخشند. خرمالو حاوی آنتی اکسیدان‌های فلاونوئیدی از جمله کورستین و کامفرول بوده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

مطالعات نشان داده است که افرادی که در رژیم غذایی خود از فلاونوئیدها به مقدار کافی استفاده می‌کنند، 18% کمتر از سایرین دچار مشکلات قلبی می‌شوند. خرمالو در کاهش فشار خون و کلسترول خون موثر بوده و به همین دلیل سلامت قلب را بهبود می‌بخشد.

  بهترین خرمالو در شهر کن

مضرات خرمالو

خرمالو به طور کلی میوه‌ای بی‌خطر است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث برخی عوارض جانبی مانند اسهال، نفخ و ناراحتی معده شود. همچنین، خرمالوهای نارس حاوی ترکیبی به نام تانین هستند که می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود. بنابراین، بهتر است خرمالوها را کاملاً رسیده مصرف کنید.

ایجاد بزوار و انسداد معده

مصرف زیاد خرمالو می‌تواند باعث ایجاد بزوار که توده سخت و متراکمی است و سبب انسداد معده می‌شود شده و سلامتی را به خطر بیندازد. تانن‌ها و فیبر غیرقابل هضم با اسید معده ترکیب می‌شوند و توده‌ای سخت و سفت را بوجود می‌آورند.

حساسیت به خرمالو

واکنش آلرژیک به خرمالو نادر است اما به هر حال ممکن است رخ دهد. آلرژی به خرمالو اغلب خفیف بوده و با درد معده و حالت تهوع همراه است. بسیار نادر اتفاق می‌افتد که فردی با خوردن خرمالو دچار شوک آنافیلاکتیک شده و علائمی همچون تنگی نفس پیدا کند. جالب است بدانید که برخی از مطالعات ارتباط بین آلرژی به لاتکس و احتمال آلرژی به خرمالو را نشان می‌دهند.

مقدار مصرف خرمالو

مقدار مصرف خرمالو به سن، وضعیت سلامتی و سایر عوامل بستگی دارد. به طور کلی، مصرف روزانه 2 تا 3 عدد خرمالو برای بزرگسالان سالم بی‌خطر است.

روش‌های مصرف خرمالو

خرمالو را می‌توان به صورت تازه، خشک، پخته یا به عنوان مربا یا مارمالاد مصرف کرد. خرمالوهای خشک منبع خوبی از فیبر هستند و می‌توانند به بهبود هضم غذا کمک کنند. همچنین، خرمالوهای پخته را می‌توان به عنوان دسر یا میان وعده مصرف کرد.

بهترین خرمالو مال کجاست؟

بیشترین مقدار خرمالو در کشور چین کشت می‌شود. کره جنوبی، ژاپن، جمهوری آذربایجان و برزیل در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند. اما در کشور ما بهترین خرمالو در شهر کن در استان تهران کشت می‌شود. بعد از کن، خرمالوی استان البرز، اصفهان و فارس کیفیتی مرغوب دارند.

در فصل سرد پاییز و زمستان حتما در سبد میوه‌های خود خرمالو را هم جا دهید و از خواص بی‌نظیر این میوه استفاده کنید تا سلامتی شما تضمین شود. امیدواریم این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز برای شما مفید واقع شده باشد.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها