معرفی قرص درمان زود انزالی و راهکارهای دارویی

3.3/5 - (6 امتیاز)

پس از تشخیص عامل ایجاد زود انزالی این بیماری از دو روش قابل‌درمان است: درمان خانگی و درمان دارویی طبق نظر پزشک. ما در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز قصد داریم به معرفی نمونه‌هایی معمول از قرص درمان زود انزالی بپردازیم. با ما همراه باشید. همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره کردیم زود […]

معرفی قرص درمان زود انزالی و راهکارهای دارویی

پس از تشخیص عامل ایجاد زود انزالی این بیماری از دو روش قابل‌درمان است: درمان خانگی و درمان دارویی طبق نظر پزشک. ما در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز قصد داریم به معرفی نمونه‌هایی معمول از قرص درمان زود انزالی بپردازیم. با ما همراه باشید.

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره کردیم زود انزالی یکی از مشکلاتی است که می‌تواند کیفیت روابط بین زوجین را کاهش دهد. لازم به ذکر است که برخی از زوج‌های جوان با الگوبرداری از فیلم‌های پورن و تصورات رویایی از رابطه جنسی به‌اشتباه تصور زود انزالی در مرد را دارند.

اما این یک تفکر اشتباه است. بله اگر مردی در کمتر از یک دقیقه ارضا شد و این اتفاق در همه دفعات رابطه جنسی رخ دهد، می‌توانیم بگوییم که چنین مشکلی وجود دارد. زود انزالی نیز همانند بیماری‌های دیگر عوامل ایجاد مختلفی دارد که در بحث آغاز درمان آن نیاز به تشخیص دلیل بروز این اختلال وجود دارد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

عوامل ایجاد زود انزالی

جالب است بدانید که عوامل ایجاد زود انزالی به دودسته تقسیم می‌شوند: عوامل بیولوژیکی و عوامل روانی. عوامل بیولوژیکی، موضوع وراثت، مشکلات هورمونی، التهاب و عفونت آلت تناسلی و پروستات و وجود اختلالات نعوظ (سفت شدن آلت تناسلی مردانه)، را شامل می‌شود.

اما عوامل روانی که گفته می‌شود تشخیص و درمان دشوارتری دارند عبارت‌اند از: افسردگی، استرس، شروع رابطه جنسی از سنین پایین، وجود خاطره تجاوز و نگرانی از زود انزالی. همان‌طور که گفتیم بعد از دلیل ایجاد این اختلال، در موارد با شدت کمتر درمان‌های خانگی و در صورت شدت اختلال درمان‌های دارویی توصیه می‌شود.

X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف:439.000 تومان
X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت اصلی: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف: 439.000 تومان

معرفی قرص درمان زود انزالی و راهکارهای دارویی

درمان‌های خانگی زود انزالی

در اینجا به‌اختصار به درمان‌های خانگی زود انزالی می‌پردازیم. در درمان خانگی موضوع رژیم غذایی و تکنیک‌های رفتاری بیان می‌شود. برای مثال خوردن مواد غذایی سرشار از روی و منیزیم کمک بزرگی در تأخیر انزال هستند. البته طب سنتی نیز مصرف دم‌نوش‌های گیاهی چون سنبل اطیب، گل شقایق، گل میخک، دارچین، زنجبیل و عسل، گل‌گاوزبان و زعفران را بسیار مؤثر دانسته است. البته باید به این نکته توجه کنید که در موضوع درمان‌های خانگی باید کمی صبر پیشه کنید.

اما تکنیک‌های رفتاری به روش‌هایی گفته می‌شود، توسط خود مرد یا شریک جنسی او برای جلوگیری از انزال صورت می‌گیرد. این تکنیک‌ها عبارت‌اند از: خود ارضایی یک تا دو ساعت قبل از رابطه جنسی تقویت ماهیچه‌های لگن، تکنیک مکث، دوری از رابطه جنسی برای مدت کوتاه و استفاده از کاندوم. باید بدانید که در صورت وجود مشکلات شدیدتر و وجود عوامل بیولوژیکی مطابق دستور پزشک باید درمان دارویی را آغاز کنید. البته انجام برخی از ورزش‌ها همچون یوگا و یا استفاده از طب سوزنی برای درمان زود انزالی نیز توصیه می‌شود.

نمونه‌هایی از قرص درمان زود انزالی

بسیاری از داروهای خوراکی ممکن است زمان انزال را به تأخیر بی اندازند، شاید برایتان کمی عجیب باشد که بدانید تاکنون سازمان غذا و داروی جهانی هیچ دارویی را به‌طور خاص برای درمان زود انزالی معرفی و تائید نکرده است. اما باوجوداین متخصصین امر با توجه به تشخیص علت بروز زود انزالی داروهای مرتبط را برای مراجعین تجویز می‌کنند.

در میان داروهای تجویزشده در این اختلال داروهای مهارکننده انتخابی باز جذب سروتونین و داروهای ضدافسردگی از بقیه داروها در کنترل زود انزالی موفق‌تر بوده‌اند.

معرفی قرص درمان زود انزالی و راهکارهای دارویی

داروهای ضدافسردگی

انزال با کمک پیام‌های عصبی ارسال‌شده به نخاع صورت می‌گیرد. سروتونین مهم‌ترین ماده ایست که انزال را کنترل می‌کند. جالب است بدانید که کاهش سطح سروتونین در بدن یکی از عوامل ایجاد زود انزالی محسوب می‌شود.

پس از تشخیص اینکه علت زود انزالی افسردگی و موارد مرتبط به آن بوده داروهایی مانند سرترالین، سیتالوپرام، کلومیپرامین، فلوکستین و  پاروکستین تجویز می‌شوند. پس داروهای ضدافسردگی می‌توانند یکی از نمونه‌های قرص درمان زود انزالی باشند. این داروها با افزایش سطح سروتونین در بدن انزال را به تأخیر می‌اندازند.

مطابق تحقیقات صورت گرفته‌شده نتیجه درمان با این داروها در طول دوازده هفته بیش از هشتاد درصد بوده است. توضیح برخی از این داروها را به‌اختصار بیان کرده‌ایم:

  • سرترالین (certraline): اگرچه سرترالین برای درمان افسردگی، اضطراب و وسواس تجویز می‌شود اما به‌عنوان درمانی برای زود انزالی بسیار مؤثر عمل کرده است. سرترالین در دزهای پنجاه و صد میلی‌گرمی در داروخانه‌ها موجود است که بنا به میزان مشکل توسط پزشک تجویز می‌شود. مصرف این دارو قبل یا بعد از غذا است که روزانه باید دریافت شود.
  • فلوکستین ( fluoxetine): اثربخشی قرص یا کپسول فلوکستین پس از مصرف یکتا دوهفته‌ای مشاهده می‌شود. این قرص نیز سطح سروتونین را افزایش می‌دهد. بین عوارض جانبی مصرف آن، در موارد نادر نعوظ چهارساعته مردان دیده‌شده است. تهوع، خواب‌آلودگی، تعریق و اضطراب نیز در دسته عوارض مصرف این قرص محسوب می‌شوند.
  • پاروکستین (paroxetine): این قرص از میان قرص‌های مشابه در گروه خود موفق‌ترینشان بوده است. پس از مصرف 26 ساعت در بدن باقی می‌ماند. عوارضی چون گیجی، اختلالات گوارشی و تهوع گزارش‌شده است.
  • کلومیپرامین: این قرص درگروه داروهای افسردگی سه حلقه‌ای ست. طبق نظر پزشکان، مصرف کلومیپرامین سه تا چهار ساعت قبل از شروع رابطه‌ی جنسی بسیار مؤثر بوده.
  • سیتالوپرام( citalopram): قرص سیتالوپرام نیز یکی از داروهای ضدافسردگی ست که در دوزهای 10 یا 20 میلی‌گرم وجود دارد. میزان اکثریت رضایتمندی از مصرف این قرص در درمان زود انزالی اثربخشی خوب این قرص را نشان می‌دهد. عوارضی چون تهوع، خشکی دهان، سرگیجه، تعریق و تاری دید در بیماران مشاهده‌شده. حداکثر میزان مصرف سیتالوپرام چهل میلی‌گرم در روز است.

در مصرف قرص درمان زود انزالی ابتدا باید با پزشک مشورت کنید و اگر بعد از سه تا چهار هفته نیز بهبودی در تأخیر انزال حاصل نشد حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

معرفی قرص داپوکستین در درمان زود انزالی

قرص داپوکسین یک مهارکننده باز جذب سروتونین محسوب می‌شود و تنها قرصی ست که بیشتر  برای درمان انزال زودرس در آقایان تجویز می‌شود.

این دارو برای حل مشکلات نعوظ تأثیرگذار نیست. بهتر است تا این قرص یکتا سه ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف شود تا اثر بیشتری در تأخیر انزال داشته باشد. جالب است بدانید برخلاف داروهای دیگر قرص داپوکسین برای استفاده روزانه در نظر گرفته نشده و تنها قبل از رابطه‌ جنسی باید مصرف شود.

میزان مصرف آن در یک وعده 30 میلی‌گرم است. مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی خود را دارد که شایع‌ترینشان عبارت‌اند از:گیجی، ضربان قلب غیرطبیعی، افت فشار، افسردگی، احساس ضعف و خواب‌آلودگی بیش‌ازحد و اختلالات خلق‌وخوی.

معرفی قرص درمان زود انزالی ترامادول

باید آگاه باشد که  ترامادول نوعی مسکن مصنوعی مخدر است. این دارو  با عملکرد مرکزی ست که با دو مکانیزم می‌تواند انزال را به تأخیر بیندازد که عبارت‌اند از : شبیه‌سازی گیرنده M1 یا متابولیت آن و با مهار کردن باز جذب سروتونین و نورآدرنالین.

ماهیت سالم و بی‌خطر ترامادول هنوز مورد تائید قرار نگرفته. استفاده از این قرص در دوزهای خیلی کم در حدود 25 میلی‌گرم  برای درمان زود انزالی  راه‌حلی مقطعی است که صرفاً پزشک می‌تواند با توجه به آزمایش‌های انجام‌شده آن را تجویز نماید. ترامادول دارای اثرات اعتیادی شدیدی بوده و به‌هیچ‌عنوان نباید بدون تجویز پزشک مصرف شود. بازهم تأکید می‌کنیم که این دارو یک داروی مخدر بوده و می‌بایست حتماً طبق نظر پزشک تجویز و استفاده شود.

معرفی قرص درمان زود انزالی و راهکارهای دارویی

درمان موضعی زود انزالی

در بحث درمان زود انزالی مصرف ژل‌ها و اسپری‌های تأخیری نیز مطرح است. به دلیل اینکه این اسپری‌ها بدون تجویز پزشک نیز قابل‌دسترسی هستند، می‌توان در دسته درمان‌های خانگی زود انزالی قرار گیرند.

امروزه این اسپری‌ها بسیار پرطرفدارند. البته باید به این موضوع اشاره‌کنیم که اثربخشی آن‌ها نیز بسیار بوده و مصرف‌کننده‌ها رضایت از تأخیر انزالشان داشته‌اند. این اسپری‌ها با بی‌حس کردن آلت تناسلی مرد انزال را به تأخیر می‌اندازند که البته این موضوع نیز عوارض خاص خود را داشته است.

برای مثال برخی مردان از لذت نبردن کافی از رابطه‌ی جنسی به دلیل بی‌حسی آلت تناسلی‌شان خبر داده‌اند. در بسیاری از زنانی که شریک جنسی‌شان پس از بی‌حسی آلت اسپری را از روی عضو نشسته باشد از تأخیر در ارگاسم و لذت نبردن از رابطه شکایت کرده‌اند.

سخن پایانی

همان‌طور که دانستیم اختلال جنسی زود انزالی آرامش را از زندگی فرد می‌گیرد و می‌تواند مشکلات زیادی را برای زندگی زناشویی‌اش رقم می‌زند. اما بااین‌وجود تنها کافی است با حفظ آرامش و بدون خجالت این موضوع را با پزشک مطرح کرد تا با تشخیص علت ایجاد آن راه‌حل مناسب برای درمان توصیه شود. یک زن در این مورد باید به این موضوع توجه کند که مردی با اختلال زود انزالی خود با استرس، افسردگی و احساس گناه روبه‌روست و نیاز به همراهی و همدردی دارد.

درمان

در درمان این بیماری دانستن علت ایجاد آن بسیار بااهمیت است. در بسیاری از مبتلایان، زود انزالی با همان تکنیک‌های ساده در خانه قابل‌درمان بوده و نیازی به درمان دارویی نیست. اما در موارد شدیدتر با تشخیص پزشک باید درمان دارویی را آغاز کنید. در درمان دارویی به این نکته توجه داشته باشید که دوز مصرف دارو، نوع داروی موردنظر و زمان قطع مصرف آن را پزشک تشخیص می‌دهد و همچنین بدانید که مصرف هر دارو ممکن است عوارض جانبی ناخواسته‌ای را به دنبال داشته باشد، در صورت بروز عوارض نیز به پزشک مراجعه کنید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها