گلوتامین برای بانوان چه فواید و چه عوارضی دارد؟

امتیاز دهید

گلوتامین یکی از مهم‌ترین اسیدهای آمینه در بدن انسان است که برای ساخت پروتئین در عضلات ضروری به شمار می‌آید. گلوتامین در بدن قابل تولید بوده و از طریق مصرف مواد غذایی نیز می‌توان آن را برای بدن تامین کرد. در این مقاله فواید، عوارض، مقدار و نحوه مصرف گلوتامین برای بانوان را شرح خواهیم […]

گلوتامین برای بانوان

گلوتامین یکی از مهم‌ترین اسیدهای آمینه در بدن انسان است که برای ساخت پروتئین در عضلات ضروری به شمار می‌آید. گلوتامین در بدن قابل تولید بوده و از طریق مصرف مواد غذایی نیز می‌توان آن را برای بدن تامین کرد. در این مقاله فواید، عوارض، مقدار و نحوه مصرف گلوتامین برای بانوان را شرح خواهیم داد.

اگر تمایل به مصرف مکمل گلوتامین دارید، برای آگاهی از قیمت گلوتامین همین حالا با یک کلیک ساده وارد وبسایت داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.

فواید مصرف گلوتامین برای بانوان

مکمل گلوتامین هم برای آقایان مناسب است و هم خانم‌ها. مقدار مناسبی از این آمینو اسید را در مواد غذایی همچون گوشت گاو، تخم مرغ، شیر، توفو، ذرت و… می‌توانید بیابید. گلوتامین مزایای زیر را برای بدن به همراه دارد:

  • کمک به عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری‌زا
  • کمک به حفظ سلامت روده
  • موثر در افزایش توده عضلانی
  • بهبود عملکرد ورزشی
  • کاهش احساس خستگی پس از ورزش
  • جلوگیری از تحلیل ماهیچه‌ها بعد از ورزش

به عنوان یک خانم ورزشکار به ویژه اگر ورزش را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهید، باید حتما به حفظ مقادیر مناسبی از گلوتامین در بدن خود توجه داشته باشید و در این صورت نیاز شما به گلوتامین و دیگر اسیدهای آمینه بیش از افراد عادی خواهد بود.

  فواید گلوتامین

مقدار مصرف روزانه گلوتامین برای بانوان

در منابع علمی دوز مصرفی مناسب برای خانم‌ها در مورد گلوتامین به طور دقیق ذکر نشده و در واقع اتفاق نظر مشترکی وجود ندارد. به هر دلیل اگر قصد دارید مصرف گلوتامین را در قالب مکمل ورزشی آغاز کنید، توصیه می‌شود که از دوزهای پایین مثلا 5 گرم در روز شروع نمایید. برخی از متخصصان بر این باورند که ورزشکاران می‌توانند روزانه بین 20 تا 30 گرم گلوتامین را مورد استفاده قرار دهند. بعضی دیگر از متخصصان نیز معتقدند که فرقی نمی‌کند مرد باشید یا زن، گلوتامین باید به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن 0.3 تا 0.5 گرم مصرف شود. در نهایت می‌توان گفت که برای مشخص کردن دوز دقیق به تحقیقات جامع‌تری نیاز است.

بهترین زمان مصرف مکمل گلوتامین

مقدار مصرف گلوتامین برای بانوان و آقایان را توضیح دادیم. گلوتامین به صورت مکمل در فرم‌های قرص، کپسول و پودر در بازار یافت می‌شود. برای آگاهی از نحوه مصرف این مکمل بهتر است از مربی ورزشی خود پرس و جو کنید و یا مطابق با دستور روی بسته‌بندی مکمل عمل نمایید. گلوتامین با معده خالی جذب بهتری در بدن دارد، از این رو اغلب توصیه می‌شود که 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا مورد استفاده قرار گیرد. اگر از پودر گلوتامین استفاده می‌کنید می‌توانید آن را به انواع نوشیدنی‌ها، غذاهای آبکی و یا حتی ماست خود بیفزایید. مکمل گلوتامین هم می‌تواند قبل از ورزش و هم بعد از ورزش مصرف شود.

  گلوتامین برای بدنسازی

مزایای مصرف گلوتامین در کاهش وزن

بسیاری از خانم‌ها برای زیبایی اندام خود در پی لاغر شدن هستند. نتیجه چندین مطالعه نشان داده است که گلوتامین احتمالا می‌تواند در کاهش وزن موثر واقع شود. در یک مطالعه مشخص شد که زنانی که به مدت 4 هفته بدون ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی فقط مکمل گلوتامین را نیز به رژیم غذایی خود افزوده‌اند، کاهش وزن قابل توجهی داشته و در ناحیه شکم و پهلو با کاهش تجمع چربی مواجه شده‌اند. ال گلوتامین ممکن است با تغییر در ترکیب میکروبیوم روده، کاهش التهاب و بهبود حساسیت به انسولین باعث کاهش وزن شود. با این وجود هنوز برای دادن یک نظریه قطعی به مطالعات بیشتری نیاز است.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله آیا گلوتامین باعث لاغری می شود ؟ را حتما مطالعه کنید.

  مکمل گلوتامین

عوارض جانبی مکمل گلوتامین

از آنجایی که گلوتامین نوعی اسید آمینه است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و در برخی مواد غذایی نیز یافت می‌شود، نگرانی برای مصرف آن در مقادیر معمول وجود ندارد. چنانچه برآورد شده است در یک رژیم معمولی حدودا روزانه بین 3 تا 6 گرم گلوتامین وجود دارد. دوز مصرفی گلوتامین در قالب مکمل ورزشی می‌تواند از 5 تا 45 گرم در روز متغیر باشد و تا جایی که اطلاعات در دسترس است، عوارض جانبی منفی تاکنون گزارش نشده است. در برخی از مطالعات نیز مصرف گلوتامین بیش از 14 گرم در روز به مدت طولانی هرگز توصیه نشده است.

نبود عوارض جانبی به این معنا نیست که گلوتامین هیچ نوع عارضه جانبی خاصی ندارد. در واقع مطالعات در مورد عوارض گلوتامین اندک است و اطلاعات کافی نیست. اما به طور کلی می‌توان گفت که استفاده از مکمل گلوتامین در مقادیر مناسب و در دوره‌ای کوتاه کاملا ایمن و بی‌خطر است. اگر شما یک خانم گیاه‌خوار هستید ممکن است بیش از سایرین به مکمل گلوتامین نیاز داشته باشید زیرا این آمینو اسید در منابع حیوانی بیش از منابع گیاهی یافت می‌شود. با همه این تفاسیر با مصرف گلوتامین در مقادیر بالا عوارض زیر گزارش شده است:

  • حالت تهوع، استفراغ، درد معده و نفخ
  • تورم دست و پا
  • درد ماهیچه‌ها و مفاصل
  • سردرد، سرگیجه و احساس خستگی
  • خارش پوستی
  • خشک شدن دهان، آبریزش بینی و افزایش تعریق

مصرف گلوتامین برای بانوان باردار و شیرده

متاسفانه مشخص نیست که آیا مکمل گلوتامین به جنینی که در شکم مادر است، آسیب می‌رساند یا خیر. همچنین در مطالعات مشخص نشده است که آیا گلوتامین از طریق شیر مادر می‌تواند برای نوزاد شیرخوار آسیب‌زا باشد یا نه. بنابراین چه در صورت بارداری و چه در صورت شیردهی در مورد استفاده از مکمل گلوتامین هرگز بدون مشورت پزشک اقدام نکنید تا از خطرات احتمالی پیشگیری به عمل آید.

کلام پایانی

مکمل گلوتامین یکی از مکمل‌های محبوب بدنسازی برای خانم‌ها است. این مکمل حاوی فراوان‌ترین آمینو اسید موجود در بدن به نام گلوتامین بوده و در حفظ توده عضلانی و بهبود توان فیزیکی بدن نقش دارد. از آنجایی که مکمل گلوتامین احتمالا در کاهش وزن موثر است، از این جهت نیز همواره مورد توجه خانم‌ها قرار می‌گیرد. مصرف گلوتامین در مقادیر معمول اغلب عاری از عوارض جانبی است و این مسئله نیز این مکمل را بیش از پیش در میان ورزشکاران محبوب می‌کند. آیا شما به عنوان یک خانم تاکنون از گلوتامین به شکل مکمل استفاده کرده‌اید؟ تجارب خود را با ما در میان بگذارید تا دیگر خوانندگان این مطلب نیز از آن بهره‌مند شوند.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کمالی
کمالی

آیا گلوتامین خودش توی پروتئین وی هست؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  کمالی

سلام دوست عزیز
در گلوتامین پروتئین وجود ارد اما مقدارش نیاز روزانه را تامین نمیکند.