آیا می توان دیابت نوع دو را کنترل کرد؟

4/5 - (3 امتیاز)
برای اینکه دیابت نوع 2 را به طور کامل مهار کرده و در کنترل در آورید لازم است تا به اصول تغذیه‌ای که به شما توصیه می‌شوند پایبند بوده و ورزش و مصرف دارو را هم فراموش نکنید. دارو حتما تحت نظر پزشک باید مصرف شود.
کنترل دیابت نوع 2
در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

فهرست مطالب

کنترل دیابت نوع 2 کاملا قطعی است؛ با این شرط که افراد مبتلا به عارضه دیابت بتوانند با حفظ یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، وضعیت خود را مدیریت کنند. مهم‌تر از همه اینکه، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید سطح قند خون خود را کنترل کنند و با پزشک خود برای یافتن بهترین دارو یا ترکیبی از داروها برای درمان دیابت خود همکاری داشته باشند. مثبت سبز کنار شماست تا پزشک غیر حضوری همیشه سبز کنار شما عزیزان باشد. همراه ما باشید تا این‌بار روند کنترل دیابت نوع 2 را با هم بررسی نماییم.

علائم بیماری دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 ممکن است برای مدت طولانی هیچ علامتی از خود نداشته و شما در دوره بی‌علامتی به سر برید. همین‌طور ممکن است متوجه علایمی مثل خستگی، عدم تمرکز، افزایش میزان تشنگی، خارش و یا خشکی پوست در خود شده باشید که علائم غیر اختصاصی این نوع بیماری هستند. با افزایش پاتولوژیک قند خون امکان عفونت‌هایی همچون عفونت پوست یا عفونت‌های قارچی یا حتی عفونت سیستم ادراری بالا می رود. اما علائمی مانند تخریب لایه شبکیه چشم یا کوری از عوارضی هستند که دیابت نوع 2 باعث بروز بیماری‌های ثانویه شده باشد. از این رو با کنترل دیابت نوع 2 می‌توان از وقوع بیماری‌های ثانویه پیشگیری نمود.

ارتباط پروتئین وی با بیماری دیابت 2 چیست؟

تحقیقات بیشتری برای درک کامل اثرات پروتئین وی بر دیابت لازم است. اما طبق آخرین تحقیقات، پودر آب پنیر یا پروتئین «وی» که معمولا برای افزایش توده عضلانی مصرف می‌شود، ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد. پروتئین وی به افراد دیابتی کمک می‌کند سطح قندخون خود را کنترل کنند و حتی سطح تولید انسولین بدن را افزایش دهند.

اخیرا یک مطالعه کوچک روی 22 نفر نشان داده که مصرف پروتئین وی در رژیم غذایی ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین، کاهش سطح گلوکز ناشتا و افزایش میزان ویتامین C در بدن  کمک کند. افراد مبتلا به دیابت می‌توانند با ویتامین سی، سطح قند خون خود را کاهش داده و سرعت جذب قند از کربوهیدرات‌ها را مدیریت نمایند.

  پروتئین وی

پروتئین وی را در انواع مختلف می‌توانید از داروخانه آنلاین مثبت سبز تهیه کنید.

نکته قابل توجه در مصرف پروتئین وی

توجه به این نکته مهم است که مصرف پروتئین وی قبل از خوردن  صبحانه بصورت ناشتا با شاخص قندخون (گلیسمیک) بالا، ترشح انسولین را افزایش می‌دهد. این درحالی که مصرف آن بعد از غذا سطح قند خون را در مبتلایان به دیابت نوع دو کاهش می‌دهد. بنابراین بهتر است در صورت مصرف هر دارویی طریقه مصرف درست  آن را بررسی نمایید.

  پروتئین وی برای دیابت

علائم دیابت نوع دو در مردان

علائم شایع دیابت نوع 2 در مردان شامل افزایش تشنگی، تکرر ادرار، خستگی، تاری دید، بهبود آهسته زخم ها و بی حسی یا گزگز در پاها یا دست‌ها است. مردان همچنین می‌توانند کاهش وزن، عفونت‌های قارچی و اختلال نعوظ را تجربه کنند. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، مهم است که در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کنید.

  علائم دیابت نوع 2

درمان گیاهی دیابت نوع دو

گیاهان دارویی نقش بسیار مهمی در درمان و پیشگیری از تعداد زیادی از بیمارای‌ها دارند. برای درمان‌های گیاهی دیابت نوع 2 مواد غذایی مانند خربزه، دارچین، شنبلیله و خیار چنبر تلخ توصیه شده است. البته توجه داشته باشید که در صورت استفاده از داروهای شیمیایی مصرف هر گونه مکمل گیاهی را با صلاحدید پزشک مطابقت دهید.

زیرا گیاهان دارویی می‌توانند با سایر داروها تداخل داشته باشند و ممکن است برای همه افراد مناسب نباشند. همچنین توجه داشته باشید که درمان‌های گیاهی هرگز نباید به عنوان جایگزینی برای درمان‌‎های توصیه شده دیابت استفاده شوند. این گیاهان مکمل درمانی هستند و با مصرف طولانی مدت در بدن تاثیر گذار می شوند.

درمان خانگی دیابت نوع دو

کنترل دیابت نوع 2 با گیاهان دارویی یکی از روش‌های رایج خانگی برای درمان این بیماری است. کنترل دیابت نوع 2 با مصرف ادویه‌جات و گیاهانی چون دارچین، آلوئه ورا، پیاز، سیر، ریحان، شنبلیله، روغن زیتون، سیاه دانه، آووکادو، سیب، برگ انجیر و مصرف انواع ویتامین‌ها ممکن بوده و علائم آن به مرور تحلیل می‌یابد. در جدول زیر به تعدادی از این گیاهان دارویی و تاثیر آنها بر بیماری اشاره شده است.

گیاه چریش
این گیاه سطح گلوکز خون را کاهش می‌دهد. چریش وابستگی به داروهای هیپوگلایسمی را کاهش داده و نیاز بدن به انسولین را تا 60 درصد می‌کاهد.
دانه کتان
فیبر موجود در تخم کتان می‌تواند قند خون را پایین آورد. دانه کتان غنی از آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن می‌تواند منجر به کاهش مقاومت بدن به انسولین شود.
میوه گوارا
این میوه با شاخص گلیسمی پایین، مانع از افزایش ناگهانی سطح قند می‌شود. همچنین متابولیسم را آهسته‌تر می‌کند و سرشار از ویتامین C و فیبر است.
ژل آلوئه ورا
آلوئه ورا ترکیبات مهمی همچون ویتامین‌ها ، آنزیم‌ها و مواد معدنی دارد.  این ژل شامل فیتوسترول‌هایی است که اثرات هیپرگلیسمی برای درمان دیابت نوع 2 را دارا می‌باشد.
برگ درخت کاری
برگ‌های درخت کاری مقدار قند ناشی از نشاسته را کاهش داده وسبب کاهش نشاسته و گلوکز در افراد مبتلا به دیابت می‌شوند.
دارچین
اجزای فعال دارچین برای تثبیت سطح قند خون و کنترل دیابت نوع 2 موثراست. این ماده با موادی چون سینامالدئید، اسید سینامیک و اسانس‌های بی‌شمار به پیشگیری از دیابت کمک کند.
شنبلیله
تخم شنبلیله به ترشح انسولین و تاثیر آن روی گلوکز و هضم مناسب غذا کمک کرده و سبب جذب درست گلوکز توسط سلول‌ها شده و به کاهش قند خون کمک می کند.
خیار چنبر تلخ
دانه‌های این میوه به به علت وجود ماده شیمیایی به نام کارانتین به کاهش قند خون کمک کرده و عوارض دیابت را کاهش می‌دهد. خیار چنبر تلخ سبب کاهش تاثیرات گلوکز خون در تمام بدن می‌شود.
برگ ریحان
برگ ریحان حاوی آنتی‌اکسیدان و روغن‌های ضروری است. این ترکیبات مانند اگنول، متیول انگول و کارائیوفولن به سلول‌های بتای پانکراس که مسئول نگهداری و آزاد شدن انسولین هستند کمک می‌کنند تا به درستی عمل کنند.

داروی دیابت نوع دو

انواع مختلفی از داروها برای درمان دیابت نوع 2 استفاده می‌شود. از جمله انسولین، متفورمین، سولفونیل اوره، آگونیست های GLP-1، مهارکننده های SGLT2 و تیازولیدین دیون‌ها. در بین این داروها هر نوع دارو کمی متفاوت از دیگری عمل می‌کند و می‌تواند در ترکیب با تغییرات سبک زندگی برای کمک به مدیریت سطح قند خون و کنتل دیابت نوع 2 افراد اثر متفاوت داشته باشد. برای تشخیص و کنترل دیابت نوع 2 و داشتن بهترین تجویز، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا بهترین برنامه درمانی را برای شما پیدا کنند.

درمان قطعی دیابت نوع دو با بامیه

بامیه منبع غنی از فیبر غذایی و آنتی اکسیدان است که هر دو در تنظیم سطح قند خون و کنترل دیابت نوع 2  تاثیرگذارند. علاوه بر دارا بودن مواد کاهش دهنده‌ گلوکز خون، بامیه به‌عنوان آنتی اکسیدان ، دارنده مواد مغذی حیاتی مثل فولات، بتاکاروتن و لوتئین است. این گیاه سرشار از ترکیبات ضد التهابی بوده که آن را به  یک گزینه سالم و ایده آل برای رژیم غذایی بیماران دیابتی تبدیل کرده است. بطور کلی استفاده از بامیه یک روش کاملا بی‌خطر سنتی برای درمان دیابت نوع 2 به حساب می‌آید.

  بامیه برای دیابت

طریقه مصرف بامیه برای درمان دیابت

به این صورت که شب به تعداد 2 یا 3 عدد بامیه را در یک لیوان آب داغ خیسانده و در یخچال قرار دهید. بعد از اینکه در طول شب عصاره بامیه جذب آب  لیوان شد، صبح بصورت ناشتا قبل از صبحانه آن را میل نمایید. مصرف این نوشیدنی به مدت چند هفته پی در پی علائم دیابت را تا حدود زیادی کم رنگ خواهد کرد. مصرف عصاره بامیه بصورت ناشتا به کاهش سطح گلوکز خون کمک کرده و به بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می‌کند.

جدیدترین روش درمان دیابت نوع 2

جدیدترین روش کنترل دیابت نوع 2 از طریق انسولین درمانی است. این روش شامل تجویز انسولین از طریق تزریق، پمپ انسولین یا قلم انسولین است. انسولین درمانی اغلب در ترکیب با سایر درمان‌ها، مانند تغییرات رژیم غذایی و ورزش، برای کمک به کاهش سطح گلوکز خون استفاده می‌شود. علاوه بر این، طبق آخرین تحقیقات درمان‌های جدیدتری مانند آگونیست‌های GLP-1 و مهارکننده‌های SGLT2 برای کمک به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 برای مدیریت سطح قند خون تأیید شده است.

استفاده از انسولین برای درمان بیماران دیابت نوع یک و دو

در بیماری دیابت یا انسولین کلا تولید نمی‌شود، یا اینکه تولید می‌شود ولی سلول‌های بدن نمی‌توانند از آن استفاده کنند. به دلیل ازدیاد انسولین به دلیل عدم مصرف در حالت دوم، بیمار با عارضه افزایش انسولین و بیماری قند خون مواجه می‌شود. بطور کلی انسولین هورمونی است که به بدن بیماران کمک می‌کند تا سطح قند خونشان تنظیم شود. این روش هم برای درمان دیابت نوع 1 و هم برای بیماراران دارای دیابت نوع 2 استفاده می شود.

در دیابت نوع 1 معمولاً تزریق انسولین برای جایگزینی تولید انسولین طبیعی بدن اتفاق می‌افتد. اما در دیابت نوع 2، تزریق انسولین ممکن است برای تکمیل تولید انسولین موجود، یا برای کنترل سطح قند خون در افرادی که به درمان‌های دیگر مقاوم شده‌اند، استفاده شود.

درمان قطعی دیابت نوع دو

برای درمان و کنترل دیابت نوع 2 باید تغییراتی در شیوه زندگی  خود ایجاد کنید. مانند پایبندی به یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی منظم که هر دو نقش بسیار مهمی در کنترل و بهبود بیماری دارند. افزون بر این، برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است نیاز به مصرف داروهایی برای کاهش سطح قند خون خود داشته باشند.

داروهایی که معمولاً برای این بیماران تجویز می‌شوند عبارتند از متفورمین، سولفونیل اوره، تیازولیدین دیون ها و آگونیست های GLP-1 که در برخی موارد بسته به سطح بیماری توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود.

تزریق انسولین نیز راه دیگری است که ممکن است برای تعدادی دیگر از بیماران ضروری باشد. آنچه مهم است این است که با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود مشاوره کنید تا برنامه درمانی مناسب خود را به درستی دریافت نمایید. در پایان اگر پرسشی برای شما باقی مانده است می‌توانید از پزشکان فعال در مجموعه مثبت سبز بپرسید. پرسش خود را در بخش کامنت‌ها درج نمایید.

برچسب: سلامت بدن
دسته بندی: دیابت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *