علائم هشدار دهنده سکته قلبی در جوانان

5/5 - (1 امتیاز)

به عنوان یک فرد جوان هرگز تصور نکنید که سکته قلبی هیچ وقت به سراغ شما نخواهد آمد. متاسفانه آمارها نشان می‌دهند که بروز حمله قلبی در میان جوانانی که سنین 20 تا 30 سالگی را می‌گذرانند، رو به افزایش است. در گذشته وقوع سکته قلبی بیشتر در میان مردان بالای 50 سال و زنان […]

علایم سکته قلبی

به عنوان یک فرد جوان هرگز تصور نکنید که سکته قلبی هیچ وقت به سراغ شما نخواهد آمد. متاسفانه آمارها نشان می‌دهند که بروز حمله قلبی در میان جوانانی که سنین 20 تا 30 سالگی را می‌گذرانند، رو به افزایش است. در گذشته وقوع سکته قلبی بیشتر در میان مردان بالای 50 سال و زنان بالای 65 سال معمول بود اما اکنون قربانیان سکته قلبی بسیاری از افراد زیر 40 سال هستند. اما به واقع چرا امروزه سکته قلبی در جوانان بیش از گذشته اتفاق می‌افتد؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب با علائم سکته قلبی در جوانان بیشتر آشنا شوید.

با خرید مکمل سلامت قلب و عروق از داروخانه آنلاین مثبت سبز می‌توانید در راه حفظ سلامتی خود گامی موثر بردارید.

علت پایین آمدن سن ابتلا به سکته قلبی

عوامل مختلفی در افزایش حملات قلبی در جوانان نقش دارد که یکی از مهم‌ترین آنها را افزایش میزان دیابت نوع 2 می‌توان دانست. رژیم غذایی ناسالم و سرشار از کربوهیدرات، اضافه وزن و چاقی و بی‌تحرکی و عدم داشتن فعالیت بدنی مناسب از جمله عواملی هستند که ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهند. اما فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که ریسک ابتلا به حمله قلبی را بالاتر می‌برند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سابقه ژنتیکی در ابتلا به حمله قلبی
  • چاقی و اضافه وزن زیاد
  • چربی خون بالا
  • فشار خون بالا
  • عدم داشتن فعالیت بدنی و سبک غلط زندگی
  • سیگار کشیدن
  • آلودگی هوا
  • استرس و اضطراب زیاد

  حمله سکتی

حتی اگر از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به حمله قلبی باشید، با اصلاح سبک زندگی خود می‌توانید احتمال بروز این مشکل را به حداقل برسانید. تغذیه صحیح از همان دوران کودکی باید در خانواده اعمال شود تا به این وسیله از بیماری‌ها و شرایطی که زمینه ساز سکته قلبی هستند پیشگیری به عمل آید.

علائم سکته قلبی در جوانان

احساس سنگینی و فشار در ناحیه قفسه سینه، درد شدید در قسمت دست، احساس درد در معده، تعریق زیاد و احساس گرفتگی در گردن از شایع‌ترین علائم سکته قلبی در جوانان به حساب می‌آیند. اما به طور کلی حمله قلبی در سنین مختلف ممکن است با نشانه‌های زیر نیز همراه باشد:

  • فشار، گرفتگی یا درد در ناحیه قفسه سینه که ممکن است تا بازوها و گردن نیز گسترش یابد
  • حالت تهوع و سوء هاضمه
  • تنگی نفس
  • عرق سرد
  • احساس ضعف و خستگی
  • سبکی سر یا سرگیجه ناگهانی

  سکته قلبی در جوانان

لازم است بدانید که همه افرادی که دچار سکته قلبی می‌شوند علائم یکسانی ندارند. علائم سکته قلبی در جوانان ممکن است با یک درد خفیف همراه باشد در حالی‌که در برخی افراد دیگر چه پیر و چه جوان ممکن است حمله قلبی دردی غیرقابل تحمل را ایجاد نماید. با این حال هرچه علائم و نشانه‌های سکته قلبی بیشتر باشد، احتمال اینکه واقعا سکته رخ داده باشد، بیشتر می‌شود. برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی رخ می‌دهند اما بسیاری از افراد از ساعت‌ها، روزها یا هفته‌ها قبل نشانه‌هایی هشدار دهنده را احساس می‌کنند که البته نباید نسبت به آنها بی‌تفاوت بود. با مراجعه به موقع به پزشک از بسیاری از حملات قلبی می‌توان جلوگیری کرد.

در صورت بالا بودن ریسک ابتلا به سکته قلبی در جوانان چه باید کرد ؟

حمله قلبی ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد اما اگر سابقه ارثی و ژنتیکی نیز در این مورد وجود داشته باشد، احتمال بروز سکته قلبی خیلی بیشتر می‌شود. اگر در خانواده شما سابقه حمله قلبی وجود دارد، بیش از دیگران باید به فکر راهکارهای پیشگیری از سکته قلبی باشید. در این صورت باید به طور مداوم تحت نظر پزشک باشید تا به شکل دوره‌ای معاینات و آزمایش‌های لازم روی شما انجام پذیرد. چنانچه حتی در خانواده شما سابقه ژنتیکی ابتلا به بیماری قلبی و سکته وجود نداشته باشد، در سنین بین 20 تا 39 سالگی هر 4 تا 6 سال باید با مراجعه به پزشک از نظر سلامت قلب و عروق مورد ارزیابی قرار بگیرید.

سکته قلبی در ورزشکاران

متاسفانه در بسیاری مواقع علائم سکته قلبی در جوانان ورزشکار نیز مشاهده می‌شود. چرا؟ در بیشتر موارد اگر فرد ورزشکار رژیم غذایی مناسبی نیز داشته باشد، احتمالا به دلیل بیماری مارزادی قلب که در وی ناشناخته و نهفته مانده است، ممکن است به طور ناگهانی دچار سکته قلبی شود. البته در بعضی موارد نیز با انجام تمرینات ورزشی دیواره بطن قلب در بدن فرد ورزشکار افزایش یافته و به این طریق خروجی آئورت بسته شده و به دنبال آن سکته قلبی بروز می‌یابد. بنابراین توصیه می‌شود که کلیه ورزشکاران به طور مرتب و هر زمان که پزشک تعیین می‌کند تحت اکوکاردیگرافی قرار بگیرند و تست ورزش بدهند تا به این وسیله از سکته قلبی پیشگیری نمایند.

  سکته قلبی در ورزشکاران

تفاوت علائم سکته قلبی در مردان و زنان

مردان اغلب به هنگام حمله قلبی درد بسیار زیادی را در ناحیه قفسه سینه خود تجربه می‌کنند و معمولا می‌گویند که گویی وزنه‌ای سنگین روی قفسه سینه آنها قرار گرفته است. برخی از خانم‌ها نیز ممکن است درد قفسه سینه را حس کنند اما احتمالا از چند هفته قبل علائمی نظیر خستگی شدید، تنگی نفس، تعریق و درد در ناحیه گردن یا کمر را نیز تجربه می‌کنند. در برخی موارد نیز بیش از آنکه درد قفسه سینه در زنان دیده شود، علائمی همچون تهوع و استفراغ دیده می‌شود.

نکاتی در مورد پیشگیری از حمله قلبی در جوانان

گاه با رعایت چند نکته ساده می‌توان از بروز حمله قلبی پیشگیری کرد؛ به موارد زیر دقت کنید:

  • سیگار را کنار بگذارید: دود سیگار حاوی بیش از 7000 ماده شیمایی است که با گذشت زمان به قلب و عروق صدماتی جدی وارد می‌کند. ضمنا کشیدن سیگار 20 تا 30 درصد احتمال بروز بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد بنابراین یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از سکته قلبی کنار گذاشتن آن است. سیگار نکشید
  • میزان کلسترول خون خود را چک کنید: هرچه مقدار کلسترول خون بیشتر باشد، احتمال ایجاد پلاک بیشتر می‌شود؛ پس برای در امان ماندن از سکته قلبی حتما مقدار کلسترول را باید در حد ایده‌آل حفظ کنید.
  • فشار خون خود را کنترل کنید: فشار خون بالا یکی از مهم‌ترین عوامل سکته قلبی در جوانان است. کاهش مصرف نمک و منابع حاوی سدیم در کاهش فشار خون می‌تواند بسیار موثر باشد.
  • به مقدار کافی بخوابید: افرادی که کمتر از 6 ساعت در شبانه روز می‌خوابند، 20 درصد بیش از سایرین ممکن است به حمله قلبی دچار شوند. دقت داشته باشید که حداقل 7 ساعت در شبانه روز خواب مفید داشته باشید.
  • استرس را از خود دور کنید: استرس مزمن التهاب را در بدن شما افزایش داده و خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد. مدیتشین و یوگا یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش استرس هستند. البته در برخی موارد لازم است تا فرد حتما از دارو استفاده نماید.

سخن پایانی

علائم سکته قلبی در جوانان تقریبا مشابه با دیگر سنین است اما از آنجایی که روز به روز آمار ابتلای جوانان به سکته قلبی در همه جوامع رو به افزایش است، نسبت به این علائم باید هشیارانه عمل کرد تا بتوان اقدامات لازم را به موقع جهت درمان انجام داد. تغییر سبک زندگی، تغذیه سالم و انجام تمرینات ورزشی از بهترین راهکارها جهت پیشگیری از بیماری‌های قلبی هستند.

مطالب مرتبط
برچسب: قلب
بحث و تبادل نظر
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ناصح
ناصح

یکی از آشنایان ما در سن 35 سالگی بدون هیچ مشکل قلبی دچار سکته شد. آیا این از لحاظ علمی درسته یا دروغ می گن سکته بوده

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  ناصح

سلام کاربر عزیز معمولا باید یک ریسک فکتور وجود داشته باشد یا مصرف دارویی که ریسک حملات قلبی را بالا ببرد.