کدام ویتامین فشار خون را بالا می برد؟

4.6/5 - (5 امتیاز)
ویتامین‌ها اگر به اندازه مصرف شوند همواره می‌توانند مفید باشند اما استفاده نامناسب و غیر اصولی از آنها می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد…
کدام ویتامین فشار خون را بالا می برد؟ ابتلا به فشار خون بالا

به دلیل تغذیه نامناسبی که اکثر ما در طول روز داریم، کاملا طبیعی است که مصرف مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌های ویتامین روز بروز افزایش می‌یابد. تصور عموم بر این است که قرص‌های ویتامین و داروهای گیاهی هیچ نوع عارضه‌ای نداشته و با هیچ دارویی تداخل ایجاد نمی‌کنند. در حالی که این باور کاملا غلط است. این مقاله را به این موضوع اختصاص داده‌ایم تا با هم مرور کنیم که کدام ویتامین فشار خون را بالا می‌برد؟ اگر شما در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستید و دارو مصرف می‌کنید، پیشنهاد می‌دهیم حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آیا می دانید کدام ویتامین فشار خون را بالا میبرد؟

در یک کلام باید به شما بگوییم که هیچ ویتامینی نمی‌تواند باعث افزایش فشار خون یا ابتلا به فشار خون شود. اما این سخن به این معنا نیست که شما مجازید در زمان مصرف قرص فشار خون ، هر نوع ویتامینی را بدون مشورت با پزشک و به طور خودسرانه مورد استفاده قرار دهید. برخی از ویتامین‌ها، مواد معدنی یا داروهای گیاهی می‌توانند اثر داروهای فشار خون را کاهش دهند یا آنها را بی‌تاثیر نمایند. بنابراین لازم است در این مورد اطلاعات بیشتری داشته باشید:

  تاثیر ویتامین ها در ابتلا به فشار خون بالا

آیا قرص ویتامین دی باعث افزایش فشار خون می شود؟

ارتباط بین سطح ویتامین D و فشار خون کمی بحث برانگیز است. این احتمال وجود دارد که ویتامین D به دلیل تاثیر آن بر جذب کلسیم، به طور غیرمستقیم روی قلب و عروق خونی تاثیر بگذارد.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند افرادی که سطح ویتامین D در بدنشان پایین است، فشار خون بالایی دارند.

با این حال بررسی‌های سیستماتیک نشان داده است که قرص ویتامین دی باعث کاهش فشار خون بالا یا کاهش خطر بیماری قلبی نخواهد شد.

رابطه ویتامین E و ابتلا به فشار خون

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی و یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌های بدن در برابر استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد که مخرب سلول‌ها هستند، محافظت به عمل می‌آورد. دوزهای بالای ویتامین E ممکن است خطر خونریزی پس از آسیب یا خونریزی در مغز را افزایش دهد زیرا توانایی بدن برای تشکیل لخته خون را کاهش می‌دهد.

ویتامین E همچنین می‌تواند خطر خونریزی را در افرادی که داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند، افزایش دهد. افرادی که داروی فشار خون استفاده می‌کنند، تنها به توصیه پزشک مجاز به خرید قرص ویتامین E هستند. اما دقت داشته باشید که در پاسخ به این سوال که کدام ویتامین فشار خون را بالا می برد؟ نمی توانیم به ویتامین ای اشاره کنیم. این ویتامین در کاهش یا افزایش فشار خون نقش ندارد اما در صورت ابتلا به فشار خون بالا نباید خودسرانه مصرف شود.

آیا ویتامین K باعث افزایش فشار خون می شود؟

ویتامین K به لخته شدن خون کمک کرده و در حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارد. این ویتامین می‌تواند در نحوه عملکرد داروهای رقیق کننده خون اختلال ایجاد کرده و خطر لخته شدن خون و سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش دهد. هر گونه تغییر ناگهانی در سطح ویتامین K می‌تواند در اثربخشی داروهای فشار خون یا رقیق کننده خون اختلال ایجاد کند. پس در صورت ابتلا به فشار خون بالا دقت داشته باشید که از مکمل‌های حاوی ویتامین کا باید بااحتیاط و زیر نظر پزشک استفاده شود.

تاثیر ویتامین ب 12 در ابتلا به فشار خون

کدام ویتامین فشار خون را بالا می برد؟ ویتامین B12 و اسید فولیک (B9) از جمله ویتامین‌های گروه ب هستند که کاهش سطح آنها در بدن، به طور مستقیم در ابتلا به کم‌خونی نقش دارد. از طرف دیگر ویتامین ب 12 سطح آمینو اسیدی به نام هموسیستئین را در بدن کاهش می‌دهد. افرادی که سطوح بالایی از هموسیستئین دارند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی باشند. از این رو تصور بر این است که قرص ویتامین ب 12 ممکن است برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید باشد.

با این حال در صورت ابتلا به فشار خون بالا قبل از اقدام برای خرید قرص ویتامین ب 12 حتما با پزشک خود مشورت نمایید. در زمینه تاثیر ویتامین ب12 روی فشار خون، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

  تاثیر نمک در فشار خون

کدام ماده معدنی باعث افزایش فشار خون می شود؟

در پاسخ به این سوال که کدام ویتامین باعث افزایش فشار خون می شود، گفتیم که ویتامین‌ها به طور مستقیم روی افزایش یا کاهش فشار خون نقش دارند اما باید بااحتیاط مصرف شوند. اما در مورد مواد معدنی یا مینرال‌ها چطور؟

حتما شنیده‌اید که مصرف زیاد نمک، اصلی‌ترین عامل ابتلا به فشار خون بالا است. نمک از ماده معدنی سدیم به دست می‌آید و حجم مایعات را در خون افزایش داده و سبب افزایش فشار خون و ابتلا به فشار خون بالا می‌شود. مصرف سدیم (نمک) در افراد مبتلا به فشار خون بالا باید حتما محدود شود.

مصرف مولتی ویتامین برای افراد مبتلا به فشار خون بالا

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مولتی ویتامین برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بی‌خطر و ایمن است. با این حال در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مشکلات قلبی، اجازه دهید که نوع مولتی ویتامین مصرفی، حتما توسط پزشک تعیین شود. مولتی ویتامین مینرال ، ویتامین‌ها و مواد معدنی متعددی را شامل می‌شود که یکی از آنها ممکن است سدیم باشد. همان‌طور که شرح دادیم مصرف زیاد سدیم برای مبتلایان به فشار خون بالا مناسب نیست. بنابراین در این زمینه با پزشک مشورت کنید.

  مصرف مولتی ویتامین ها و فشار خون

کدام داروهای گیاهی باعث افزایش فشار خون می شوند؟

برخی از داروهای گیاهی می‌توانند با داروهای فشار خون، تداخل داشته باشند و تاثیر آنها را خنثی کنند. اگر داروی فشار خون یا قلب مصرف می‌کنید، قبل از اقدام برای خرید هر نوع مکمل گیاهی باید با پزشک خود مشورت نمایید. برخی از مکمل‌هایی که می‌توانند با داروهای قلب (ضد انعقادها، نیترات‌ها و استاتین‌ها) و داروهای فشار خون (بتابلاکرها و مسدود کننده‌های کانال کلسیم) تداخل داشته باشند، در ادامه لیست شده‌اند:

  • قرص کوآنزیم کیوتن
  • مکمل‌های حاوی گل مغربی
  • جینکوبیلوبا
  • جینسینگ
  • شیرین بیان
  • نخل اره ای
  • مخمر سنت جان

این لیست کامل نیست. هر داروی گیاهی دیگری ممکن است با داروهای قلب و فشار خون تداخل داشته باشند. حتما باید نظر پزشک را جویا شوید.

کدام ویتامین باعث کاهش فشار خون می شود؟

هیچ منبع علمی معتبری وجود ندارد که نشان دهد یک ویتامین یا ماده معدنی باعث کاهش فشار خون خواهد شد. مکمل‌های گیاهی به صرف طبیعی بودن، لزوما بی‌خطر نیستند و در صورت ابتلا به فشار خون بالا بااحتیاط باید مصرف شوند. اگر مشکل افزایش فشار خون یا کاهش فشار خون دارید، هیچ مکمل، ویتامین یا داروی گیاهی را خودسرانه مورد مصرف قرار ندهید.

در صورت ابتلا به فشار خون بالا برای کاهش فشار خون 1- مصرف نمک (سدیم) را محدود کنید. 2- وزن خود را در حد ایده‌آل نگه داشته و از چاق شدن بپرهیزید. 3- رژیم غذایی را برای خود انتخاب کنید که سالم و دوستدار قلب به حساب آید (مثل رژیم Dash) 4- به طور منظم ورزش کنید.

کلام پایانی

کدام ویتامین فشار خون را بالا می برد؟ همان طور که در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز گفتیم هیچ ویتامینی به طور مستقیم باعث افزایش فشار خون یا کاهش فشار خون نمی شود. اما در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مشکلات قلبی، هیچ ویتامین یا مولتی ویتامینی را بدون مشورت با پزشک نباید استفاده کنید. به منظور کنترل فشار خون، به شما توصیه می‌کنیم که حتما در منزل دستگاه فشار سنج داشته باشید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شهنام
شهنام

سلام من ۳۵ سالمه ولی فشار خون بالا دارم چه مصرف کنم که فشارخون کم بشه؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  شهنام

سلام کاربر گرامی
لطفا به پزشک مراجعه نمایید بدون معاینه ی پزشک نمی توان داروی فشار خون تجویز نمود.
سپاس از همراهی شما

حامد
حامد

من 27 سالمه اما فشار خون دارم. اگه نمک رو حذف کنم کار درستیه؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  حامد

سلام کاربر گرامی
حذف نمک مفید است اما باید تحت نظر پزشک باشید.
سپاس از همراهی شما