علائم پارگی پرده گوش چیست؟

3/5 - (1 امتیاز)

پارگی پرده گوش ایجاد یک سوراخ کوچک یا پارگی بر روی پرده گوش است. غشای تمپانک یک بافت نازکه که گوش رو به گوش داخلی و خارجی تقسیم می کنه. با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید. عمده علل چیست؟ این غشا هنگامی که امواج صوتی وارد گوش شما […]

علائم پارگی پرده گوش چیست؟

پارگی پرده گوش ایجاد یک سوراخ کوچک یا پارگی بر روی پرده گوش است. غشای تمپانک یک بافت نازکه که گوش رو به گوش داخلی و خارجی تقسیم می کنه. با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

عمده علل چیست؟

این غشا هنگامی که امواج صوتی وارد گوش شما می شه، ارتعاش پیدا میکنه. ارتعاش از طریق استخوان گوش میانی ادامه پیدا میکنه و این لرزش در استخوان های گوش میانی جریان پیدا میکنه. همین لرزش، عامل شنیدن صداهای مختلفه در نتیجه اگه پرده گوش آسیب ببینه، شنوایی شما هم با اشکال مواجه میشه.

عفونت

عفونت های گوش به ویژه در کودکان یک علت شایع پارگی پرده گوش است. به هنگام عفونت گوش، مایعات، پشت پرده گوش انباشته میشن و فشاری که از طریق این مایعات به پرده گوش وارد میشه، باعث پارگی اون میشه.

تغییرات فشار

فعالیت های دیگه هم می تونن تغییرات فشار در گوش رو ایجاد کنن این فرآیند “باروتروما” نامیده میشه که شامل آسیب فیزیکی ناشی از تغییرات فشار محیط اطراف روی فضاهای هوایی موجود در حفرات بدن انسان میشه. این شرایط در اصل، زمانی رخ میده که فشار فضای بیرون از گوش، تغییرات قابل توجهی با فضای داخل گوش داشته باشه. فعالیت های که باعث “باروتروما” میشه، عبارتند از:

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

  • غواصی
  • مسافرت هوایی
  • رانندگی در ارتفاعات بالا
  • امواج
  • ضربه‌های شدید و محکم به گوش
  • جراحت

جراحات هم می تونن موجب پارگی در پرده‌ گوش بشن. هر آسیب که به گوش یا یک طرف از سر وارد شه، می تونه پارگی رو ایجاد کنه. اتفاقات زیر می تونن پارگی  رو ایجاد کنن:

  • ضربه خوردن به گوش یا وارد شدن فشار ناگهانی به اون
  • آسیب دیدن در حرکت های ورزشی
  • تصادفات رانندگی

لازم به ذکره که واردکردن هر شی ای مثل گوش پاک کن، ناخن بلند یا مداد و خودکار اگه از حد معمول عبور کنه، می تونه به پرده گوش صدمه جدی بزنه!

علائم پارگی چیست؟

گوش درد از شایع ترین علائم پارگی پرده گوشه که می تونه خیلی شدید هم باشه. این درد می تونه هم ثابت باشه و هم به صورت سینوسی کم و زیاد بشه.

معمولا، به محض اینکه درد از بین میره گوش کم کم توانایی خودش رو از دست میده. در این مرحله، پرده گوش، پاره شده است. مایعات آبکی، خون آلود یا چرکی از گوش احتمالا خارج میشه.

نوع پارگی گوش که ناشی از عفونت گوش میانی باشه، معمولا باعث خونریزی میشه. این عفونت های گوش معمولا در افرادی که زیاد سرما می خورن، بیشتر دیده میشه.

در این حالت امکان داره شما شنوایی تون رو از دست بدید یا شنوایی‌ تون کم بشه. همچنین ممکنه دچار وزوز گوش یا صدای زنگ زدن در گوش بشید!

تشخیص پارگی پرده گوش

دکتر شما برای تشخیص این مشکل می تونه راه های مختلفی رو امتحان کنه:

از طریق نمونه مایعات

پزشک، مایع خارج شده از گوشتون رو بررسی کرده و در صورتی که عفونت در اون باشه، احتمال میده که این عفونت باعث پارگی پرده گوش شما شده باشه.

تست شنوایی

پزشک با تست های شنوایی مخصوص، میزان سطح شنوایی بیمار رو بررسی می‌کنه.

اتوسکوپ

پزشک با استفاده از وسیله ای مخصوص به نام “اتوسکوپ” که دارای چراغ قوه است، داخل کانال گوش بیمار رو معاینه میکنه.

تمپانومتری

تمپانومتری” آزمونی برای تشخیص عملکرد گوش میانی و سلامت حرکت پرده گوش هست. در این تست، پزشک با استفاده از “تمپانومتر” و قراردادن اون در گوش، پاسخ های پرده گوش به تغییرات فشار رو بررسی میکنه.

راه های دمان چیست؟

درمان پارگی پرده گوش به طور عمده برای از بین بردن درد و عفونت طراحی شده!

وصله کردن

اصطلاح وصله کردن، به معنای قراردادن یک لایه نازک مثل وصله روی پرده گوش است. اگه پرده گوش، به خودی خود ترمیم نشه، پزشک از این روش استفاده می کنه. در این روش، پزشک، صفحه ای نازک و مخصوص رو روی پارگی این غشا قرار میده تا اون رو تحریک و مجبور به بازسازی کنه.

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها می تونن عفونت هایی رو که ممکنه باعث پارگی پرده گوش شما شده باشن، رو از بین ببرن. همچنین اونها می تونن از ایجاد عفونت های جدید هم محافظت کنن. پزشک شما ممکنه آنتی بیوتیک های خوراکی برای شما تجویز کنه.

عمل جراحی

در موارد نادر، ممکنه جراحی برای ترمیم پارگی پرده گوش لازم باشه. ترمیم جراحی پرده‌ گوش “تمپانوپلاستی” نام داره. در جریان “تمپانوپلاستی” جراح بافت هایی از سایر نواحی بدن بر میداره و به پارگی پرده گوش پیوند میزنه.

درمان های خانگی

در خانه، تنها می تونید با قرار دادن یک حوله گرم درد رو کمتر کنید!

دقت کنید تا جایی که می تونید از فین کردن و فرو بردن اجسام مختلف به داخل گوش شدیدا خودداری کنید.

راه های بهبود

پاره شدن پرده گوش معمولا بدون درمان هم به خودی خود درمان و ترمیم میشه؛ بیشتر افرادی که دچار پاره شدن پرده گوش میشن معمولا به طور موقت شنوایی شون  رو از دست میدن، اما بدون هیچ درمانی پرده گوششون بعد از چند هفته ترمیم میشه.

پاره شدن پرده گوش در کودکان

پارگی پرده‌ گوش در کودکان شایع تره چرا که بافت پرده گوش اونها حساس تر هست و استفاده نامناسب از گوش پاک کن و ضربه های هرچند آروم هم می تونه باعث پارگی اونها بشه.

در بین کودکان بخصوص اونهایی که زیاد سرما می خورن، عفونت های گوش، رایج ترین دلیل پارگی به شمار میاد.

تا سه سالگی از هر 6 کودک، پنج نفر حداقل یکبار به عفونت گوش دچار میشن.

این مشکل در کودکانی که در مهدکودک ها نگه داری میشن و یا از شیر مادر تغذیه نمی کنن، بیشتر دیده میشه!

علائم پارگی پرده گوش چیست؟

اگر هر کدام از علائم زیر را در کودک مشاهده کردید، بدون معطلی به پزشک مراجعه کنید:

  • درد خفیف تا شدید در گوش
  • ترشح های چرکی یا خون آلود
  • تهوع، استفراغ یا سرگیجه‌ پایدار
  • صدای زنگ یا وزوز در گوش

پیشگیری

  • اگه پزشک تشخیص داد که پارگی پرده‌ گوش به وجود اومده حتما مراحل درمان و مراقبت رو با دقت انجام بدید.
  • از اونجایی که پرده‌ گوش کودکان، حساسه، آسیب های درمان نشده پرده گوش می تونه تأثیرات طولانی مدت بر شنوایی داشته باشه.
  • بنابراین در مسافرت های هوایی از پوشش های مناسب گوش کودک استفاده کنید.
  • در صورت سرماخوردگی حتما دوره درمان کودک رو تکمیل کنید.
  • مراقب باشید شی تیزی رو وارد گوش خودش نکنه.
مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها